SNP i Pozitivna bojkotuju parlament

Iz Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore najavili su da će kasnije danas odlučiti da li će se pridružiti kolegama iz SNP-a
26 komentar(a)
SNP, poslanici SNP-a, Foto: Darvin Murić
SNP, poslanici SNP-a, Foto: Darvin Murić
Ažurirano: 24.07.2014. 14:50h

Poslanici opozicione Socijalističke narodne partije (SNP) napustili su današnje skupštinsko zasijedanje, zbog toga što je danas u Herceg Novom nagoviješteno da će Demokratska partija socijalista (DPS) sa njihova četiri bivša odbornika preuzeti upravljanje tim primorskim gradom.

Iz poslaničkog kluba SNP-a saopšteno je da se do daljnjeg neće vraćati u Skupštinu.

I Pozitivna bojkotuje parlament

Poslanici Pozitivne Crne Gore neće do daljnjeg učestvovati u radu Skupštine zbog, kako je kazao je šef kluba poslanika te stranke, Mladen Bojanić, političke korupcije u Herceg Novom.

“I na svojoj koži smo osjetili sličnu situaciju. To već nije pojedinačan slučaj već pojava koja narušava parlamentarni život u Crnoj Gori”, rekao je Bojanić Agenciji MINA.

On je rekao da će ta stranka zatražiti da se procesuiraju svi dosadašnji slučajevi političke korupcije.

Iz Demokratskog fronta najavili su da će kasnije danas odlučiti da li će se pridružiti kolegama iz SNP-a.

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević, međutim, saopštio je da ta stranka do sada nije razmatrala udruživanje sa bivšim odbornicima SNP-a u Herceg Novom u cilju formiranja nove većine u tom gradu.

DPS i bivši odbornici SNP preuzimaju vlast u Herceg Novom

Demokratska partija socijalista je povukla inicijativu za skraćenje mandata hercegnovske Skupštine, nakon što je sinoć potpisala sporazum sa 4 bivša odbornika Socijalističke narodne partije o formiranju vlasti.

Građanski memorandum potpisali predsjednik OO DPS-a Zoran Bošnjak i predsjednik Kluba odbornika DPS-a Andrija Radman s jedne strane i četirti bivša odbornika Kluba SNP Herceg Novi, Vladimir Mračević, Predrag Anđelić, Zorica Gavrilović i Bogdan Kočetanović, s druge.

Bonus video: