Pozitivna i SNP otkačili DF: Neće da bojkotuju premijerski sat

U Pozitivnoj su ocijenili da je direktno postavljanje pitanja premijeru efikasniji način borbe protiv režima od bojkota
8 komentar(a)
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.07.2014. 08:34h

Socijalistička narodna partija (SNP) i Pozitivna Crna Gora nijesu prihvatile poziv Demokratskog fronta (DF) da se pridruže bojkotu premijerskog sata. Iz te dvije partije naveli su da bojkot nije efikasan vid političkog djelovanja, već da se protiv režima treba boriti direktno u parlamentu i postavljajući pitanja.

Šef poslaničkog kluba DF Goran Danilović pozvao je juče opozicione partije da se pridruže bojkotu premijerskog sata kako bi se stalo na kraj davanju legitimiteta Milu Đukanoviću.

U Pozitivnoj su ocijenili da je direktno postavljanje pitanja premijeru efikasniji način borbe protiv režima od bojkota. Šef poslaničkog kluba Pozitivne Mladen Bojanić kazao je da razumije i da se slaže sa pojedinim argumentima DF-a, ali da se njegova partija ipak neće pridružiti bojkotu.

"Cijenim da je efikasnija borba protiv režima tako što ćemo direktno u parlamentu postavljati pitanja premijeru i naravno javnost će biti upoznata, konkretno u vezi sa mojim pitanjem, gdje se troše pare gdje su bačeni, najblaže rečeno, milioni eura iz budžeta a sa druge strane premijer tvrdi da nema novca za finansiranje izbornih zakona", rekao je on.

Poslanik SNP-a Neven Gošović kazao je da su u nadležnosti Vlade veoma bitna pitanja na koja cjelokupna javnost očekuje odgovore. "Premijer je taj koji taj odgovor treba da da, i premijerski sat je prilika za to” rekao je on.

Bonus video: