DF pita ELPG: Hoćete li promjene ili sa onima koje ste nazivali kriminalcima

"Građani sa razumljivim negodovanjem posmatraju ovo stanje blokade što povećava odgovornost onih koji pregovore odugovlače..."
69 pregleda 62 komentar(a)
Lekić, Medojević, Milić, Foto: Boris Pejović
Lekić, Medojević, Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.07.2014. 12:22h

Predsjedništvo Demokratskog fronta pozvalo je koaliciju Evropsko lice Podgorice da se odlučili da li će u koaliciju sa "snagama promjena ili sa onima koje su tokom kampanje kritikovali za korupciju, kriminal i autokratsko vođenje grada".

DF je naveo da su probijeni svi razumni rokovi za konstituisanje lokalne vlasti u Podgorici što implicira i formiranje vlasti u drugim opštinama.

"Građani sa razumljivim negodovanjem posmatraju ovo stanje blokade što povećava odgovornost onih koji pregovore odugovlače u nedogled. Posebno razumijemo ogorčenje građana Podgorice koji su većinski glasali za formiranje opozicione lokalne vlasti.

Pozivamo političke subjekte koji su blokirali pregovore u Podogorici da javno izraze svoja politička opredjeljenja, naprave jasne političke izbore, i time preuzmu javnu odogvornost za svoje odluke.

Posebno pozivamo koaliciju – Evropsko lice Podogorice, njene segmente, da se javno odrede u vezi sa izborom sa kime hoće u koaliciju – snagama promjena ili sa onima koje su tokom kampanje kritikovali za korupciju, kriminal i autokratsko vođenje grada.

Uvažavajući značaj usagalašavanja zajedničkih načela i programa, pokazala su se tačnim naša upozorenja od početka, da je inflacija platformi i raznih papirantih principa samo izgovor za strategije zapetljavanja i odugovlačenja, bez spremnosti za jasan politički izbor koji bi nedvosmisleno vodio poštovanju prava i dekriminalizaciji društva, u ovoj fazi na nivou opština", navodi se u saopštenju DF.

Oni su podsjetili potencijalne koaliciona partnere da neće učestvovati u "neozbiljnom metodu izbora mogućeg gradonačelnika preko medija, već smo spremni da to uradimo zajednički, kako je prethodno precizno i dogovreno, u demokratskoj proceduri i u izvjesnim uslovima formiranja opozicine političke većine".

"Dakle, još jednom apelujemo da se prekine sa strategijom odugovlačenja i providnog bježanja od suštine problema i jasnog političkog izbora", zaključuje Predsjedništvo DF-a.

Bonus video: