SNP pita premijera: Koliko košta otklon od Rusije

"Šta Vlada konkretno čini da zaštiti državne i nacionalne interese od jednostranog političkog ili vojnog svrstavanja naše države"
10 komentar(a)
Milo Đukanović, SNP, Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, SNP, Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.07.2014. 09:37h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović objasniće poslanicima kako na državne interese utiče svrstavanje Vlade na stranu SAD u ukrajinskoj krizi. Na sjednici posvećenoj premijerskom satu šef poslaničkog kluba SNP Aleksandar Damjanović pitaće premijera na koji način Vlada usklađuje državne sa ekonomskim interesima.

“Da li možete objasniti na koji način Crna Gora usklađuje svoje zvanične političke interese sa ekonomskim u trenutku kada se u Evropi mijenja političko-ekonomska arhitektura i šta Vlada konkretno čini da zaštiti državne i nacionalne interese od jednostranog političkog ili vojnog svrstavanja naše države”, navodi se u Damjanovićevom pitanju.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić tražiće od premijera da odgovori ko će snositi odgovornost za Vladinu odluku da 2010. godine obezbijedi garancije kompaniji Melgonia-Primorka za kredit kod NLB banke u iznosu od četiri miliona eura. On traži pojašnjenje i šta će Vlada preduzeti da naplati milionski dug.

Borislav Banović (SDP) pitaće premijera kakvi su rezultati državnih organa u borbi protiv nelegalne prodaje duvanskih proizvoda, dok će Amer Kalač iz Bošnjačke stranke tražiti pojašnjenje šta će Vlada učiniti da se vlasnicima vrati zemlja kod Tuzi, na kojoj se trenutno podiže kapela.

Dok će šef poslaničkog kluba DPS-a Milutin Simović od premijera tražiti da pojasni dinamiku ostvarenja spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore, poslanik Pozitivne Dritan Abazović pitaće crnogorskog šefa diplomatije Igora Lukšića koje mjere Vlada konkretno mora preduzeti da bi naredne godine dobila pozivnicu NATO.

"S obzirom da se u javnosti pominju brojni faktori koji su uticali na negativan odgovor NATO, važno je da navedete egzaktno šta to partneri traže da se reformiše u našem sistemu”, stoji u Abazovićevom pitanju. Poslanici Demokratskog fronta neće prisustvovati premijerskom satu zbog Đukanovićevog “ohrabrivanja izbornih zloupotreba”.

Bonus video: