Pljevlja: Suđenje aktivistima DPS, socijalna pomoć se davala na ruke

Svjedoci koji su juče saslušani tvrdili su da su lično uručili po 50 eura na ime socijalne pomoći ili su bili prisutni kada su neki od optuženih dali novac
156 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Osnovni sud Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 19.07.2014. 08:28h

Tužilaštvo i optuženi iznijeće 25. avgusta završne riječi u postupku koji se vodi protiv direktora i službenika Centra za socijalni rad u Pljevljima Jusa Ajanovića i Ermina Nuhanovića i još 10 aktivista DPS-a koje Tužilaštvo tereti za zloupotrebu službenog pložaja i zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

To je na jučerašnjem ročištu, na kojem je saslušano još 14 svjedoka, odlučila sutkinja Ljiljana Popović u dogovoru sa stranama u postupku.

I svjedoci koji su juče saslušani tvrdili su da su lično uručili po 50 eura na ime socijalne pomoći ili su bili prisutni kada su neki od optuženih dali novac licima koja su to negirala u svom ranijem svjedočenju.

Supruga optuženog Nuhanovića, Mirjana, kazala je da je u oktobru 2012, ,prihvatila molbu svoje komšinice, optužene Nade Borović da podijeli po 50 eura jednokratne novčane pomoći nekim porodicama koje žive u njenoj zgradi.

Ona je kazala da je novac dala Hajriji Pelidija, Hamedu i Miralemu Letić, Samki Kafedžić i Emini Bećović. Na pitanje suda da li je supruga pitala da li tih dana Centar dijeli pomoć, ona je odgovorila da nije jer kući nikada ne pričaju o poslu.

Svjedokinja Olivera Lučić-Miler kazala je da je u oktobru 2012 uručila 50 eura socijalne pomoći komšinici Zuli Salihović za njenog sina Ajsela, nakon što je to optuženi Sadik Bulut zamolio da uradi.

Ona je rekla da je novac Salihović dala iz ruke u ruku, bez bilo kakvog potpisa o primopredaji novca.

Svjedok Željan Vuković kazao je da je na molbu Buluta prihvatio da podijeli socijalnu pomoć nekolicini osoba koje optuženi Bulut nije poznavao.

On je kazao da je novac dao Nazi Žiga, Saši i Igoru Vukoviću, Evniji Hrastovini, Gorici i Mileni Kovačević, Safiji Kalajdžiji, Nadi i Bojani Svrkota i Radu Mrdaku.

A da su 50 eura na ime jednokratne novčane pomoći umjesto Jovani Anđelić koju nisu pronašli dali Ismetu Krajina.

Zula Salihović je kazala da je dobila 50 eura pomoći, iako nije podnosila zahtjev Centru za socijalni rad, već je tražila da joj zaposle njenog tridesetsedmogodišnjeg sina, ne navodeći od koga je to zahtijevala.

Svjedokinja Vesna Ostojić rekla je da je na molbu optužene Nade Borović, dala 50 eura socijalne pomoći komšinici Hamijeti Bašić u prisustvu njenog muža Mašana.

Bašić je ranije negirao da je primio novac. Svjedok Slavica Jestrović je rekla da je predala 50 eura pomoći komšinici Branki Kandić i da joj se ona potpisala na neki papir, koji je juče predočila sudu.

Kandić je na prethodnom ročištu negirala da je primila novac.

Bonus video: