DPS: Serijal laži, podmetanja i manipulacija

2584 pregleda 19 komentar(a)
DPS
DPS

Odbjeglo lice sa potjernice nastavlja sa hiperprodukcijom klasičnih izmišljotina, podmetanja i manipulacija. U svom očajničkom ali bezuspješnom pokušaju, da stvaranjem buke i zagađivanjem crnogorskog javnog prostora, sa bezbjedne destinacije, sebe spasi krivične odgovornosti, Duško Knežević svakoga dana biva uhvaćen u novim lažima, tvrde u Demokratskoj partiji socijalista.

Dodaju da je "frapantno da osoba, na pragu sedme decenije, pokazuje takvu neodgovornost, pa svaki put kad bude uhvaćen u laži, on se ne zastidi, već oslonjen na logistiku opozicionih medija, lansira novu".

“Podsjetimo se samo nekih neistina iz širokog Kneževićevog repertoara. Najprije je lansirao laž da je vila na Gorici Đukanovićeva! Kada je ova njegova izmišljotina demantovana, tvorac laži nije ponudio niti jedan dokaz da je potkrijepi već je odmah prešao na sljedeću – da je Knežević platio Đukanovićeve troškove sa kartice, i naveo jedan račun koji je nepoznat vlasniku kartice i o čemu banka nikad nije obavještavala Đukanovića. I ova laž je demantovana, jer su svi postojeći računi uredno plaćani, a za taj jedan za koji Knežević tvrdi da je postojao a nije plaćen, napravljena je provjera u banci, iz koje do sada proizilazi da od 2015. banka nije obavještavala klijenta o navodnom dugu, i da nikad od njega nije tražila odobrenje i dozvolu da to navodno potraživanje izmiri”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da su čudne okolnosti da je baš tada, kad je navodni dug napravljen, osoba koja je u banci vodila tu karticu, sklonjena sa tog radnog mjesta.

“Zbog svega sumnjivog što prati ovaj slučaj, Đukanović je najavio tužbu protiv banke, a čovjek koji je očigledno mešatario po banci u kojoj nije bio ovlašćeno lice, a sumnjamo i podstrekivao na krivična djela, još jednom je namjestio svoje zaposlene da ispaštaju za njegove mahinacije. Naravno, nakon ove, besramno je lansirao novu laž o plaćanju privatnih putnih troškova u Dubaiju. Očigledno godine čine svoje, pa je Knežević nekako zaboravio da je još 2012. krišom plasirao ovu podmetačinu u opozicione tabloide, i da ju je sad samo loše reciklirao. Boravak na prezentaciji njegove firme, na koju je pozvao i svoje kumove i njihove bračne partnere, začinio je raznim falsifikatima i neistinama i pokušao da u maniru sitnog intriganta i krupnog lažova, plasira da je platio privatne troškove boravka Mila Đukanovića i nekakve “misteriozne osobe” u Dubaiju”, ističu u DPS-u.

DPS dalje dodaje:

“Kada je dokazano da je i u tom slučaju slagao i da njegov novac nije bio uopšte korišćen, već su kratkoročnu pozajmnicu dala dvojica Đukanovićevih prijatelja, ( koji su pravi za razliku od Kneževića koji je samoproglašen ), Knežević, u maniru loših karaktera iz dječijih crtanih filmova, uhvaćen u laži, priznaje da je bio tehnički šraf u toj kreditnoj konstrukciji, ali usput “dobacuje” da su ti prijatelji “sumnjivi” a da je posao kupovine Prve banke na berzi bio “fiktivan”, neshvatajući jadan da je najfiktivnije njegovo samoproglašeno prijateljstvo sa Milom Đukanovićem i da je hiperprodukcija laži nedovoljna da tu činjenicu ospori. Ova serija laži, podmetanja i manipulacija, Kneževićeva su zamjena za argumente. Nada se Knežević da je dovoljna medijska logistika takozvanih “istraživača” pa da ovaj njegov vašar prostote, opsjene i laži zasijeni crnogorsku javnost. Javna je tajna da medijske perjanice ovih dana neumorno obilaze pragove lidera opozicionih stranaka, pokušavajući da ih ubijede, da je konačno došao trenutak za proteste i rušenje Mila Đukanovića?! I sad, kao i nebrojano puta u poslednjih dvadesetak godina, oni sebe, naravno, vide kao centralne figure te povjerljive misije, što je podjednaka iluzija kao što Knežević sebe smatra za Đukanovićevog prijatelja, i sve laži i fantazije, posledica su pokušaja da dokaže nešto što je nedokazivo”, piše u saopštenju.

DPS navodi samo mali detalj, po kome kako tvrde, Knežević zamišlja valorizaciju tog umišljenog prijateljstva.

“Naime, prije neki dan je, javno, sam priznao, da je u ovu osvetničku misiju, sastavljenu od laži i kleveta, krenuo jer je tražio od predsjednika države da nedozvoljenim putem, utiče na tok istrage o njemu, odnosno da je zaustavi. Ne znamo da li je Knežević ovo izgovorio svjestan svojih riječi, ali niti jedno prijetaljstvo umišljeno ili pravo, u Crnoj Gori, ma koliko se upirao, lagao, klevetao, neće ga spasiti od pravosudnih organa i njihovog postupanja”, zaključuje DPS.

Bonus video: