Marković: Netačno da u crnogorskim obavještajnim službama rade ruski špijuni

"Mi bismo bili neozbiljna zemlja sa nacionalnog aspekta ako bi dozvolili da u našem obavještajnom sektoru imamo upliv stranih službi"
14 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.07.2014. 15:14h

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković ocijenio je u intervjuu za Televiziju Crne Gore da je neopravdano i neprihvatljivo da na čelu institucije koja ima najznačajniju ulogu u suprostavljanju organizovanom kriminalu još nemamo izabranog Vrhovnog državnog tužioca.

Marković se nada da će uz odgovorniji odnos tužilačkog savjeta i parlamenta taj procesu uskoro biti okončan.

"Iskustvo iz dosadašnjih procedura me ne može natjerati da kažem da sam optimista, ali nadam se da će proces po novom konkursu biti, da kažem, odgovorniji, da će svi činioci koji u tom procesu učestvuju biti odgovorniji konačno da dođemo do VDT-a", kazao je Marković.

Marković je kazao i da je apsolutno netačno da u crnogorskim obavještajnim službama rade ruski špijuni kao što je netačno i to da je Crna Gora dobila od NATO-a navodni spisak obaveza.

"Mi bismo bili neozbiljna zemlja sa nacionalnog aspekta ako bi dozvolili da u našem obavještajnom sektoru imamo upliv stranih obavještajnih službi, ma odakle oni dolazili. Prema tome, to je apsolutno netačno. Naše službe imaju dosta slabosti i ovi strateški i operativni dokumenti imaju za cilj da te slabosti eliminišu i da dođemo do obavještajne zajednice koja je kredibilna i profesionalna. Upliv stranih obavještajnih službi odbacujem i kao mogućnost", kazao je Marković.

Bonus video: