Knežević: MVPEI da savlada imena ambasadora i kandidata za ambasadore

"Ne čudi što se crnogorska diplomatsko-konzularna mreža upravo i svela na porodično-kumovsko-pobratimsko kadriranje"
1 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.07.2014. 13:13h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da jalovi pokušaji MVPEI-a da Lukšićevu već poslovičnu neinformisanost o tome šta se dešava u njegovom Ministarstvu zamaskira protokolarnim odrednicama, samo još i dodatno raskrinkavaju rasulo, koje vlada u tom Ministarstvu.

On je dodao da zbog toga i ne čudi što se crnogorska diplomatsko-konzularna mreža upravo i svela na porodično-kumovsko-pobratimsko kadriranje, u kojem "zaslužni" muževi, supruge, djeca, i ostali satrapi režima, postaju ambasadori uglavnom na nerezidentnoj osnovi.

"U slučaju Darka Uskokovića koncept je malo drugačiji. On je imenovan za rezidentnog ambasadora u Abu Dabiju, ali i za nerezidentnog ambasadora na Novom Zelandu i u Australiji, u Podgorici. Po njegovim riječima, Uskoković će nastojati da jednom godišnje, kad se vrati iz Abu Dabija u Podgoricu, obiđe Australju i Novi Zeland, i razmotri mogućnosti saradnje. A kako je onda moguće da posle ovakvih gafova MVPEI-a Lukšić svog kolegu, šefa diplomatije Novog Zelanda, ubjeđuje u zainteresovanost Crne Gore za razvoj ekonomskih odnosa s ovom državom", kazao je Knežević.

Poslanik DF smatra da zbog toga, osim izvinjenja građanima Crne Gore, Lukšić bi trebalo da se izvini i svom kolegi Mekaliju, jer on sigurno nije bio upoznat kakve će lupinge morati da izvodi Darko Uskoković, da bi jednom godišnje stigao na Novi Zeland. Ali, što je najgore, ni Lukšić nije bio upoznat ko će biti naš ambasador na Novom Zelandu, pa bi valjalo da se zbog toga izvini i samome sebi.

"A što se tiče ljubaznog poziva MVPEI-a da ih posjetim kako bi me upoznali s pravilima protokola, puno im hvala, uz poruku da prvo dobro savladaju imena ambasadora i kandidata za ambasadore, jer bez tih imena teško mogu čak i da otpočnu s protokolom", rekao je Knežević.

Bonus video: