MVPEI: Ne želimo da polemišemo s Kneževićem

Iz tog resora kazali su da ostaju otvoreni da Kneževića, u cilju njegove informisanosti, upoznaju sa pravilima diplomatskog protokola
1 komentar(a)
Mvpei, Foto: Luka Zeković
Mvpei, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.07.2014. 09:17h

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) saopštilo je da ne želi da polemiše o poznavanju diplomatskog protokola sa članom skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i poslanikom Demokratskog fronta Milanom Kneževićem.

Knežević je rekao da bi šef diplomatije Igor Lukšić trebalo javno da se izvini zbog izjave da će nedavno pokrenute aktivnosti o imenovanju nerezidentnog ambasadora Crne Gore na Novom Zelandu uskoro biti realizovane.

"Ministri Lukšić i Mekali su tokom razgovora posebno apostrofirali značaj skorije razmjene nerezidentnih ambasadora dvije zemlje za unapređenje odnosa Crne Gore i Novog Zelanda, imajući u vidu da imenovani ambasadori obje države nisu predali akreditivna pisma u državi prijema, čime, u skladu sa pravilima diplomatskog protokola, nisu stupili na ambasadorsku dužnost", kaže se u reagovanju MVPEI.

Iz tog resora kazali su da ostaju otvoreni da Kneževića, u cilju njegove informisanosti, upoznaju sa pravilima diplomatskog protokola.

Bonus video: