Lideri opozicije: Dovršiti reforme pravosudnih organa

Lekić, Milić i Pajović su istakli da je potrebno obezbjediti sve uslove za održavanje fer i demokratskih izbora u Crnoj Gori
4 komentar(a)
Darko Pajović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Darko Pajović, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.07.2014. 18:12h

U Crnoj Gori potrebno je konačno zaokružiti reforme pravosudnih organa jer se jedino tako može govoriti o demokratskom društvu zasnovanom na vladavini prava, ocijenili su lideri Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore Miodrag Lekić, Srđan Milić i Darko Pajović.

Oni su danas u Podgorici razgovarali sa pomoćnikom Državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju u State Departmentu Viktorijom Nuland.

Kako je saopšteno nakon sastanka, Lekić, Milić i Pajović su istakli da je potrebno obezbjediti sve uslove za održavanje fer i demokratskih izbora u Crnoj Gori.

"I ukazali na značaj konačnog zaokruživanja reformi pravosudnih organa i izborima u pravosudnim institucijama u Crnoj Gori, izborom Vrhovnog državnog tužioca i predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore, jer jedino tako možemo govoriti o demokratskom društvu zasnovanom na vladavini prava, zaključili su oni", kaže se u saopštenju.

Lekić, Milić i Pajović, su kako se navodi, saopštili mišljenja o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori.

"Sa posebnim akcentom na pitanje vladavine prava i svih reformi koje treba sprovesti i koje su neophodne u procesu integracija Crne Gore, posebno u cilju prevazilaženja problema koje imamo u borbi protiv korupcije , bezbjedonosnom sektoru, implementaciji zakona", navodi se u saopštenju.

Bonus video: