Kaluđerović pozvao SDP da kaže koga želi za gradonačelnika Podgorice

"Ako se iza svega krije fingiranje nesporazuma, dok se iza navodne nestranačke ličnosti krije čovjek koji je partijski opredijeljen, onda bi to bila samo nova prevara birača"
0 komentar(a)
Velizar Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Velizar Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.07.2014. 07:02h

Predsjednik podgoričkog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Velizar Kaluđerović pozvao je čelnike SDP-a da obznane ime nezavisnog kandidata koji bi bio na čelu Podgorice.

Kaluđerović je kazao da je za njega iznenađenje što SDP sada tvrdo insistira na nestranačkoj ličnosti.

"Nadam se da će, kada budu objavili ime tog kandidata i njegove reference, dati jaku argumentaciju da takva ličnost može da značajno doprinese profesionalizaciji i depolitizaciji u organima gradske uprave”, kazao je Kaluđerović.

Podsjećajući da je nestranačka ličnost pominjana tokom razgovora predstavnika SNP sa pregovaračkim timom Pozitivne Crne Gore i nosiocem liste ELP Draganom Bogojevićem, Kaluđerović je kazao da je opozicija pokazala spremnost i na takvo rješenje.

“Tada nam nije rečeno ko je ta nestranačka ličnost. Mi smo u želji da dođe do promjena u Podgorici pokazali spremnost da prihvatimo i taj model, iako smo ukazali da to ne prati predizborna obećanja”.

Podgorički odbor SDP nije pominjao nestranačku ličnost uoči pregovora u Podgorici, navodeći da će insistirati na “neophodnosti kadrovskog diskontinuiteta na čelnim funkcijama u Podgorici", dok je nakon sastanka lidera Pozitivne Darka Pajovića, Krivokapića i nosilaca liste saopšteno da će razgovarati i sa DPS i opozicijom na jedinstvenoj izbornoj platformi nestranačkog gradonačelnika i depolitizovane javne uprave.

Tokom pregovora u ostalim opštinama gdje DPS nema većinu za formiranje vlasti, šef pregovaračkog tima Svetozar Marović navodi da neće biti dogovora u Baru, Pljevljima i Bijelom Polju, ukoliko DPS i SDP ne formiraju postizborni savez u Podgorici.

"Ako se iza svega krije fingiranje nesporazuma, dok se iza navodne nestranačke ličnosti krije čovjek koji je zapravo izuzetno partijski opredijeljen, onda bi to bila samo nova prevara birača”, tvrdi Kaluđerović.

Bonus video: