Marović: Blizu smo dogovora s SDP ako pobijedi duh razumijevanja, argumenata...

"Načela demokratije i kompromisa mi ćemo do kraja ispoštovati", kazao je Marović
17 komentar(a)
svetozar marović, Foto: Savo Prelević
svetozar marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.07.2014. 15:59h

Gospodina Ranka Krivokapića ne poznajem kao isključivog čovjeka. On je mnogo više čovjek razgovora, dijaloga u kojem se traže rješenja i realni odgovori, kazao je danas u izjavi za CdM potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i šef pregovaračkog tima Svetozar Marović kometarišući izjavu lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića da SDP ne odustaje od zahteva da gradonačelnik Glavnog grada bude nestranačka ličnost.

"Mi razgovaramo sa SDP-om bez uslovljavanja, otvoreno, argumentima. Do sada smo postigli visok stepen saglasnosti i sada se radi na finalnom nacrtu mogućeg sporazuma o koaliciji u Podgorici i većini drugih opština u kojima su održani lokalni izbori i koji bi bio razmatran na sljedećem sastanku naših pregovaračkih timova, koji bi danas ili narednih dana zakazali", rekao je Marović za CdM.

Prema njegovim riječima misli da su blizu rješenja za koaliciju u Podgorici sa Socijaldemokratskom partijom, ukoliko pobijedi duh razumijevanja, razgovora, argumenata, strpljenja i odgovornosti prema potrebama građana i zahtjeva za poštovanje demokratskih načela.

"Ta načela demokratije i kompromisa mi ćemo do kraja ispoštovati. Uvjeren sam da je ličnost gospodina Slavoljuba Stijepovića uvažena i poštovana u SDP-u, kao što je nesporno da je gospodin Stijepović, kao kandidat liste Za evropsku Podgoricu, za gradočelnika dobio najveći broj glasova građana Podgorice i da ga to nesumnjivo preporučuje za tu funkciju, ne samo od strane DPS-a, naših koalicionih partnera, nego i najvećeg broja građana Glavnog grada", istakao je Marović u izjavi dostavljenoj CdM-u.

Kako je kazao imajući sve ovo u vidu, vjeruje da će razgovor doći do dogovora, da će zajedno pronaći koncept vođenja Glavnog grada ne za interese bilo koje stranke, bilo kojeg pojedinca, već u interesu svih građana Podgorice.

Bonus video: