Front: Dogovor sa Pozitivnom ne postoji

Jasavićeva prvo kazala da su se dogovorili “oko svega u vezi sa platformom” u kojoj se tretira i NATO
10 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.07.2014. 12:06h

Opozicione partije nijesu razgovarale o platformi koalicije Evropsko lice Podgorice, iako je potpredsjednica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić kazala da je dogovoreno sve što je u vezi sa platformom.

Više sagovornika “Vijesti” iz Demokratskog fronta kazalo je da tokom razgovora sa pregovaračkim timom Pozitivne Crne Gore i nosiocem liste ELP Draganom Bogojevićem nije bilo razgovora o platformi, već da su se stranke složile da treba formirati postizborni savez kroz pregovore.

"Niko nije pominjao platformu niti je na nju pristajao, jer za to nemamo ni ovlašćenja. Složili smo se da postoji volja za saradnju, ali da je neozbiljno pričati o postizbornim savezima dok ne znamo sa kim će u koaliciju SDP”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz Fronta.

Jasavićeva je u srijedu kazala da su se Pozitivna, DF i SNP dogovorili saradnji kao i da su se “dogovorili oko svega u vezi sa platformom”.

U platformi ELP insistira se na uspostavljanju profesionalne i stručne administracije, vladavini prava kao uslovu za evroatlantske integracije.

Na pitanje da li su predstavnici SNP i DF pristali na platformu, u kojoj se pominju NATO integracije, Jasavićeva je juče kazala da je Pozitivna obavila razgovore sa SNP-om i DF-om o političkim principima za formiranje vlasti u Podgorici.

"Postoji jasna politička volja opozicionih stranaka da sa članicama koalicije ELP formiraju vlast u glavnom gradu, čime bi se ispoštovala volja birača koja je bila većinski opredijeljena za promjene. Uostalom to su potvrdili najviši zvaničnici, odnosno šefovi pregovaračkih timova koji su učestvovali u tim razgovorima”, kazala je ona.

Nakon sastanka sa predstavnicima Pozitivne, lider SNP-a Srđan Milić je kazao da više nema potrebe da se pregovara, navodeći da su u određenom obliku elementi saradnje već sadržani u koalicionim sporazumima koje je SNP sklopio u Plavu sa SDP-om i BS.

Bonus video: