Žabljak: Božo Tomčić izabran za predsjednika Opštinske izborne komisije

Goran Vujičić izabran je za sekretara Opštinske izborne komisije, a izabrani su i ostali članovi i njihovi zamjenici
113 pregleda 0 komentar(a)
Sjednica, SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Sjednica, SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 10.07.2014. 13:52h

Odbornici SO Žabljak punim konsenzusom izabrali su Boža Tomčića za predsjednika a Gorana Vujičića za sekretara Opštinske izborne komisije, kao i ostale članove i njihove zamjenike u toj komisiji. Njih dvojica vršili su te funkcije i u prethodnom sazivu.

Puno odborničko jedinstvo ostvareno je i kod izglasavanja odluka o donošenju urbanističkih projekata, sve za gradnju turističkih sadrzaja, gdje su naručioci planova budući investitori, kao i izglasavanju odluke o postupanju sa kućnim ljubimcima i napuštenim životinjama.

Sudeći po reakcijama lidera lokalnih DPS i SNP, odbornika Milorada Zarubice i Milanka Ćetkovića puno jedinstvo bi uslijedilo i kod usvajanja odluke o naknadi za dokomletiranje urbanističke parcele.

Oni su zatražili povlačenje tog akta sa dnevnog reda uz obrazloženje da se prethodno ova komleksna oblast ažurira i precizira kroz rad komisije, sprovede administrativna procedura i izmijene iznosi otkupa građevinskog zemljišta.

Ćetković je ovaj akt nazvao cjenovnikom. Sa tom konstatacijom nije se složio predlagač, predsjednik Opštine Isailo Šljivančanin koji je, povlačeći ovu odluku sa dnevnog reda, kazao da je u pojedinim detaljima očekivao amandmansko djelovanje.

Novoizgrađeni prečistač otpadnih voda, koji je dobio upotrrebnu dozvolu, voljom vladajuće DPS-SDP većine dat je na upravljanje i korišćenje Komunalnom preduzeću. Isti odnos bio je i prilikom glasanja o izvještaju o ostvarivanju Strateškog plana razvoja opštine za 2013. godinu.

Dvoje opozicionih odbornika bilo je protiv prilikom glasanja o Akcionom planu za borbu protiv korupcije u Opštini Žabljak, za tekuću godinu.

Bonus video: