Janjušević: Ako SDP prevari birače i ode sa DPS-om, nestaće sa političke scene

Janjušević tvrdi da dio SDP-a “zbog funkcija pristaje na očuvanje postojećeg stanja koje generiše korupciju i kriminal”
81 pregleda 43 komentar(a)
Dragiša Janjušević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragiša Janjušević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.07.2014. 10:23h

Savez socijaldemokrata i DPS-a u Podgorici značio bi početak nestanka SDP na političkoj sceni, smatra predsjednik Centra za političku edukaciju Dragiša Janjušević.

Janjušević tvrdi da dio SDP-a “zbog funkcija pristaje na očuvanje postojećeg stanja koje generiše korupciju i kriminal”.

Time, smatra on, socijaldemokate pristaju na sve ono protiv čega su se u kampanji bunili.

“Oni legitimišu čitavu situaciju na svoj način i pri tom pristaju da im partija nestane sa političke scene. SDP je već na lokalnim izborima imao katastrofalan rezultat i da nije Bara gdje su dobro prošli vidjela bi se slika njihove trenutne snage. Ako na prave savez u Podgorici, i pored opozicione priče u kampanji, rizikuju dalji pad rejtinga”, kazao je on.

Podsjećajući da su se opozicione stranke pokazale otvorenim za saradnju, Janjušević smatra da bi odlazak u naručje DPS-u značio prevaru birača koja podsjeća na događaje u Nikšiću, kada je odbornik Pozitivne Drago Đurović iznevjerio volju građana za promjenama.

"Iz koalicionog aranžmana jednostrano otići u savez sa DPS-om, je nešto što liči na n i kšićki scenario. Tamo je jedan odbornik promijenio izbornu volju građana Nikšića”, smatra Janjušević, navodeći da se u SDP-u vidi početak rascjepa zbog odnosa prema DPS-u.

“Sa jedne strane je lider stranke i Džavid Šabović, dok su na drugoj strani ministri koji ne žele da se išta mijenja”.

Bonus video: