DPS: Uspješna saradnja Crne Gore i NR Kine

Kako je saopšteno iz DPS-a, u svim razgovorima je potenciran značaj intezivnog dijaloga i na partijskom i na državnom nivou
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2014. 12:03h

Delegacija Komunističke partije NR Kine, koju predvodi Zhou Li, zamjenik ministra u odjeljenju za međunarodnu saradnju u Centralnom Komitetu KP Kine u pratnji novoimenovanog ambasadora Nj. E. Cui Zhiwei borave u zvaničnoj dvodnevnoj posjeti Demokratskoj partiji socijalista.

Tokom jučerašnjeg dana visoku delegaciju KP Kine u odvojene posjete primili su predsjednik DPS Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednici Svetozar Marović i Igor Lukšić, politički direktor Tarzan Milošević, kao i šef poslaničkog kluba DPS-a u Skupštini Crne Gore Milutin Simović.

Kako je saopšteno iz DPS-a, u svim razgovorima je potenciran značaj intezivnog dijaloga i na partijskom i na državnom nivou koji postoji između dvije partije i zemlje, kontinuirano unapređivanje saradnje u oblastima obostranog interesa kroz konkretizaciju i uspješnu realizaciju postojećih i očekivanih projekata.

"Posebno je ukazano na značaj finalizovanja dogovora u vezi autoputa Bar – Boljari, ali i na druge konkretne mogućnosti ekonomske saradnje dvije prijateljske države i naroda. Pored ekonomskih tema sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim pitanjima na međunarodnoj sceni, kao i o ulozi politike u savremenim procesima globalizacije i zaključili da vladajuće partije moraju biti svjesne odgovornosti i kreirati politike koje će biti u funkciji dobra naroda, a jedan od mehanizama jeste saradnja u svim oblastima koje mogu doprinijeti međusobnom razvoju", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je šef delegacije KP Kine pohvalio je ogroman doprinos koji je predsjednik Đukanović dao u razvoju prijateljskih odnosa sa Kinom i na partijskom i na državnom nivou..

Galerija

Bonus video: