Pejanović-Đurišić: Priznanje i ohrabrenje za dalje reforme

To je ocijenjeno na sastanku ministarke odbrane Milice Pejanović-Đurišić sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Vladimirom Gasparičem
0 komentar(a)
NATO, Foto: Shutterstock
NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.07.2014. 19:48h

Stav država članica NATO-a da sa Crnom Gorom pokrenu intenzivan i fokusiran dijalog o članstvu priznanje je za postignute rezultate, kao i ohrabrenje kad je u pitanju dalja posvećenost reformama u svim oblastima.

To je ocijenjeno na sastanku ministarke odbrane Milice Pejanović-Đurišić sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Vladimirom Gasparičem.

Kako je saopšteno iz resornog Ministarstva konstatovano je da je Crna Gora ostvarila zapažene rezultate u realizaciji zadataka iz evroatlantske agende.

Gasparič je, podsjećajući da je Slovenija kontakt država za NATO u Crnoj Gori, istakao da Alijansa prepoznaje posvećenost Crne Gore u sprovođenju reformi.

"U tom kontekstu, zajednički je ocijenjeno da stav država članica NATO da sa Crnom Gorom pokrenu intezivan i fokusiran dijalog o članstvu predstavlja priznanje za postignute rezultate, kao i ohrabrenje kad je u pitanju dalja posvećenost reformama u svim oblastima", kazali su iz ministarstva.

Kako je rekao Gasparič, Slovenija je spremna da nastavi sa pružanjem podrške Crnoj Gori i Ministarstvu odbrane i u narednom periodu do konačnog članstva u NATO.

Bonus video: