Sjednica SO Žabljak: U četvrtak će se imenovati OIK

Razmatraće se i predlog ovogodišnjeg akcionog plana za borbu protiv korupcije
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.07.2014. 13:44h

Novi odbornički saziv SO Žabljak danas je započeo drugu sjednicu ali je glavnina dnevnog reda od 13 tačaka ostavljena za nastavak sjednice u četvrtak.

Konstatovana je ostavka odbornika Aleksandra Vukovića (DPS) i izbor njegovog partijskog druga Mitra Anđelića.

Vladajuća koalicija DPS-SDP predstavlja većinu i u svakom pojedinačno od 11 skupštinskih odbora ili savjeta ali je, nakon proceduralne intervencije odbornika SNP Radula Bulića, nekoliko opozicionih odbornika izabrano za predsjednike tih tijela što predstavlja demokratski iskorak kada je u pitanju žabljački parlament.

U četvrtak će se imenovati Opštinska izborna komisija i predložiti odluke za nekoliko urbanističkih projekata. U materijalima je i odluka o naknadi za dokompletiranje urbanističkih parcela.

Na dnevnom redu je i odluka o davanju na upravljanje i korišćenje prečistača otpadnih voda Komunalnom preduzeću, prošlogodišnji izvještaj o ostvarivanju strateškog plana razvoja opštine Žabljak za period 2012-2016 potom odluka o uslovima i načinu držanja, i postupku sa napuštenim kućnim ljubimcima.

Razmatraće se i predlog ovogodišnjeg akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Na sjednici je objavljeno da se 31 odbornik svrstao u šest klubova.

Najbrojniji je DPS čiji klub čini 15 odbornika sa predsjednikom Tomom Pajovićem. Iza njih SNP sa osam odbornika čiji je predsjednik predsjednik lokalnog odbora te partije Milanko Ćetković.

Po dva odbornika su u klubovima SDP kojim kao i lokalnim odborom rukovodi Mulutin Žugić. Mirčeta Tomčić(Pozitivna Crna Gora) predsjednik je kluba u koji je "ušao" i odbornik Demokratskog fronta.

Odbornik DSS Milinko Kasalica predsjednik je kluba u kome je i odbornik grupe građana dok je odbornik Nove Milojka Stijepović predsjednica kluba te partije i PzP.

Galerija

Bonus video: