Crna Gora spremno dočekuje otvaranje ostalih poglavlja

Kolegijum je usvojio i Izvještaj o poglavljima 4 - Sloboda kretanja kapitala, 11 - Poljoprivreda i ruralni razvoj, 16 - Porezi i 29 - Carinska unija
1 komentar(a)
eu, Foto: Shutterstock
eu, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.07.2014. 17:30h

Crna Gora je, otvaranjem pregovora u trećini pregovaračkih poglavlja, napravila odličan rezultat i spremno dočekuje otvaranje pregovora u ostalim oblastima, ocijenjeno je na sjednici Kolegijuma za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU).

Kako je saopšteno iz Vlade, Kolegijum je na današnjoj sjednici sumirao ostvarene rezultate i razmotrio predstojeće aktivnosti do kraja ove godine.

„Kolegijum je razmotrio i usvojio pregovaračke pozicije za poglavlja 2 - Sloboda kretanja radnika, 3 - Pravo osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga, 9 - Finansijske usluge, 14 - Saobraćajna politika, 21 - Transevropske mreže, 28 - Zaštita potrošača i zdravlja i 30 - Vanjski odnosi“, kaže se u saopštenju.

Kolegijum je, kako se dodaje, usvojio i Izvještaj o pregovaračkim poglavljima 4 - Sloboda kretanja kapitala, 11 - Poljoprivreda i ruralni razvoj, 16 - Porezi i 29 - Carinska unija.

Bonus video: