Bogdanović najgradonačelnik, Žugić najministar regiona

Povodom dobijanja nagrade, gradonačelnika Bogdanovića, ministra Žugića i druge dobitnike priznanja, primio Bakir Izetbegović
75 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2014. 13:56h

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović dobio je nagradu "Najgradonačelnik regiona" na 30. po redu ceremoniji za izbor najmenadžera i najkompanija regiona jugoistočna i srednja Evropa.

Crnoj Gori je pripala još jedna nagrada jer je titulu "Najministar regiona" dobio ministar finansija u Vladi Crne Gore Radoje Žugić.

"Ova tradicionalna nagrada dodjeljuje se gradonačelnicima koji su svojim aktivnostima doprinijeli stvaranju povoljnog ambijent za razvoj biznisa i ekonomije u regionu jugoistočne i srednje Evrope", saopšteno je iz Bogdanovićevog kabineta.

Zahvaljujući se organizatorima na prestižnoj nagradi, Bogdanović je kazao "da dodjela ovog priznanja predstavlja potvrdu da je Cetinje, kroz stvaranje veoma povoljnog poslovnog ambijenta koje karakterišu izdašni fiskalni i finanisjki podsticaji za investitore, postalo atraktivna investiciona destinacija".

"Cijenim da ovakva priznanja posebno ohrabruju u vrijeme kada svi u regionu i dalje osjećamo djelovanje ekonomske i finansijske krize, ali i obavezuje da predano nastavimo da radimo u pravcu privlačenja investicija, kao ključnog generatora ekonosmkog rasta i razvoja svake lokalne zajednice", kazao je Bogdanović.

Iz kabineta dalje navode da je za dobijanje nagrade najmenadžera i najkompanija regiona jugoistočna i srednja Evropa nominovano više stotina ljudi iz biznisa, te grana i oblasti privrede iz 14 zemalja Evrope.

Žugić: Nagrada motiviše

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da se ta prestižna tradicionalna nagrada dodjeljuje, između ostalih, ministrima koji su svojim aktivnostima doprinijeli stvaranju povoljnog ambijenta za razvoj biznisa i ekonomije u regionu jugoistočne i srednje Evrope.

Žugić je na ceremoniji za izbor najmenadžera i najkompanija regiona jugoistočne i srednje Evrope kazao da nagrada predstavlja priznanje kolektivu crnogorske Vlade na doprinosu koji je Crna Gora dala oporavku ekonomije u regionu i sveukupnoj regionalnoj saradnji.

"Ova nagrada motiviše, ali i obavezuje da i u narednom periodu ulažemo napore kako bismo postigli veći stepen regionalne saradnje, jer jedino sinergijom možemo ostvariti pristup evropskom tržištu koje, za naše zemlje, pruža brojne mogućnosti", dodao je Žugić.

Prema odluci stručnog žirija Direkcije Agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, koja već tradicionalno dodjeljuje nagrade, priznanje "Ličnost godine regiona" ove godine dobili su predsjednik Poljske Bronislav Komorowski za desetogodišnje uspješno djelovanje u Evropskoj uniji i predsjednik Albanije Bujar Nišani za doprinos da Albanija dobije status kandidata za članstvo u EU.

Povodom dobijanja nagrade, gradonačelnika Bogdanovića, ministra Žugića i druge dobitnike priznanja, primio je i Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Tom prilikom, Izetbegović je čestitao dobitnicima na nagradi i zahvalio na njihovom doprinosu jačanju regionalne saradnje.

Galerija

Bonus video: