Šehović: Razgovarati prvo sa onima koji su osvojili najviše mandata

"Razgovore treba otpočeti, ne nuzno i postići dogovor sa listom koja je dobila najveći broj mandata, kao što smo i najavili uoči izbora"
56 pregleda 15 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.07.2014. 13:13h

Socijaldemokratska partija (SDP) držaće se principa u pregovorima o formiranju vlasti u Glavnom gradu i razgovaraće prvo sa onima koji su osvojili najviše mandata na izborima, rekao je poslanik te partije, Damir Šehović.

Šehović je agenciji MINA potvrdio da sa kolegama iz Pozitivne, sa kojima su nastupili u koaliciji Evropsko lice Podgorice, još nije postignuta saglasnost oko toga sa kim treba otpočeti razgovore u vezi sa konstituisanjem buduće lokalne vlasti u Podgorici.

"Princip na kojem je SDP do sada insistirao je jasan i javno saopšten tokom kampanje. Razgovore treba otpočeti, ne nuzno i postići dogovor sa listom koja je dobila najveći broj mandata, kao što smo i najavili uoči izbora", kazao je Šehović.

Kako je naveo, on smatra da prvo treba razgovarati sa onim političkim subjektima koji su programski bliži principima na kojima je koalicija Evropsko lice Podgorice zasnovana, a koji su sadržani u javnosti dostupnom predizbornom sporazumu sa Pozitivnom.

Šehović je rekao da treba svakako razgovarati, što ne znači da će se nužno i postići dogovor.

"Time bi se stekli uslovi da stavimo tačku na proceduralna pitanja i otpočnemo razgovor sa potencijalnim partnerima u vršenju buduće lokalne vlasti u Glavnom gradu oko suštinskih stvari koje su sastavni dio pomenute platforme, od kojih će korist imati svi građani Podgorice", kazao je Šehović.

Prema njegovim riječima, nezavisno od ličnih razmišljanja na tu temu, odbor Glavnog grada će u konsultaciji sa rukovodstvom partije, donijeti odluku u kojem pravcu treba dalje djelovati.

Bonus video: