Pravedna: Selaković povrijedio osjećanja većine crnogorskih građana

"Svoju posjetu Crnoj Gori začinio je mutnom pričom o duhovnosti „nepoznatog” naroda i države i sve to pod okriljem srpske eparhije koja je uzurpirala državotvorni Cetinjski manastir”
0 komentar(a)
Nikola Selaković, Foto: BETA/PHOTO
Nikola Selaković, Foto: BETA/PHOTO
Ažurirano: 02.07.2014. 11:33h

Srpski ministar pravde, Nikola Selaković, povrijedio je osjećanja većine crnogorskih građana nazivajući Mitropoliju crnogorsko-primorsku (MCP) stubom identiteta Crne Gore, ocijenjeno je iz Pravedne.

Selaković je u utorak kazao da je MCP stub identiteta Crne Gore, i da nije bilo nje, pitanje je da li bi i kad bi Crne Gore u novom vijeku bilo, a iz Pravedne su tu izjavu ocijenili kao „uvredljivu i ponižavajuću”.

„Nazivajući MCP, koja je samo jedna od eparhija Srpske pravoslavne crkve, stubom identiteta Crne Gore - srpski ministar je povrijedio osjećanja većine crnogorskih građana koji sigurno svoju budućnost ne vide u velikosrpskom svetosavlju i nacionalizmu”, kaže se u saopštenju Pravedne.

Selaković koji je očigledno, kako su naveli, odgojen u velikosrpskom osvajačkom duhu „nije uspio da se suzdrži i makar iz diplomatskog obzira sakrije svoja osjećanja”.

Selaković: Mitropolija crnogorsko-primorska je stub identiteta Crne Gore >>>

"Naprotiv, svoju posjetu Crnoj Gori začinio je mutnom pričom o duhovnosti „nepoznatog” naroda i države i sve to pod okriljem srpske eparhije koja je uzurpirala državotvorni Cetinjski manastir”, kazali su iz Pravedne.

Prema njihovim riječima, ostaje da se vidi da li će se povodom tih riječi oglasiti Selakovićev resorni crnogorski kolega ili bilo koji drugi, kako su naveli, »DPS-ovski branitelj crnogorskog identiteta«.

"Ili je za Đukanovića i DPS najvažnije da se i ovo prećuti kako bi se sačuvala lična i partijska korist koja se očekuje od saradnje sa Vučićem (Aleksandrom) i njegovim dojučerašnjim ratnohuškačkim saborcima", rekli su iz Pravedne.

Bonus video: