SNP umjesto Gojkovića za predsjednicu Herceg Novog predložio Đurović

"Moja obaveza je da uspostavim sistem koji će uredno funkcionisati onako kako to našem gradu dolikuje, kazala je Đurović
0 komentar(a)
SNP, Herceg Novi, Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
SNP, Herceg Novi, Danijela Đurović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.06.2014. 12:09h

Danijela Đurović biće kandidat SNP za predsjednicu opštine Herceg Novi, saopšteno je na današnjem pressu te partije.

Obrad Gojković, dosadašnji kandidat SNP-a, u protekla dva mjeseca nije uspio da obezbijedi podršku odbornika svoje partije zbog čega je došlo do raskola u stranci. Njegovu kandidaturu odbila su da podrže četiri odbornika, zbog čega su isključeni iz SNP-a.

Oni su nakon toga u lokalnom parlamentu osnovali samostalan klub: SNP Herceg Novi.

Đurović je sadašnja predsjednica Skupštine opštine, a prije izbora na tu funkciju, prije dvije godine, radila je kao menadžer Opštine.

Diplomirana je inženjerka menadžmenta i ima bogatu profesionalnu i političku karijeru. Članica je Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore od 2010. godine.

„Ukoliko dobijem priliku da obavljam tu značajnu funkciju, moja obaveza je da uspostavim sistem koji će uredno funkcionisati onako kako to našem gradu dolikuje, kazala je Đurović, naglašavajući da je „gradu potreban rad administracije , a ne vlast administracije“.

Gojković je kazao da se on ne povlači, već da traže rješenje u interesu grada.

Gojković je najavio sjednicu Skupštine za petak 4. jul, kada će biti i glasanje o kandidatkinji SNP-a Danijeli Đurović. Njenu kandidaturu trebalo bi da podrži 9 odbornika, a da bi bila izabrana za nju mora glasati 18 odbornika.

Prema koalicionom sporazumu iz 2012. godine, vlast u Herceg Novom vrše SNP, NS, NOVA i PzP, koji u lokalnoim parlamentu od 35 imaju 18 odbornika.

U DPS-u, najjačoj opozicionoj partiji, ističu da su vanredni izbori jedino rješenje za izlazak iz krize. Do raspisivanja izbora predlažu tehničku vladu. Izbore podržavaju i u SDP i u Novskoj listi.

Bonus video: