Pravedna: DPS promoviše zapadnu demokratiju, a izbore dobija na putinovski način

Iz Pravedne Crne Gore ocjenjuju da crnogorska opozicija podsjeća na lutkarsko pozorište
6 komentar(a)
Pravedna Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Pravedna Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.06.2014. 09:37h

U Evropi ne postoji manje političko društvo od Crne Gore koje sadrži više protivrječnosti, dvoličnosti i potuđenosti u političkom mišljenju i ponašanju, ocijenjeno je iz Pravedne Crne Gore.

„Država je pretvorena u partijski posjed Demokratske partije socijalista koja se kune u građansko društvo, dok istovremeno izbore dobija na putinovski način, a promoviše zapadnu demokratiju”, kaže se u saopštenju tog političkog bloka.

To je, kako se navodi, partija koja teži evroatlantskim integracijama, a strateške investitore dovodi sa istoka, dok ekonomiju vodi po uzoru na latinoameričke monopoliste.

„To je partija ljevice čiji su brojni funkcioneri i pokrovitelji proizvod skorojevićkog korupcionaškog kapitalizma. To je stranka koja se brine o identitetu tako što je u školama potisnula crnogorski jezik i dopustila antidržavnoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi da čini što joj je volja”, kaže se u saopštenju.

Iz Pravedne ocjenjuju da crnogorska opozicija podsjeća na lutkarsko pozorište.

Njeni glavni akteri – Demokratski front i Socijalistička narodna partije se, kako se navodi, zalažu za ulazak u Evropsku uniju suprostavljajući se NATO paktu, iako svaki lucidni građanin zna da je to neraskidiv proces.

„Ovaj politički blok tvrdo zagovara demokratsku pravnu državu a inspiraciju traži u autoritarnoj i agresivnoj moskovskoj politici. Istovremeno, svi zajedno 'proevropski' misle da Crna Gora treba da bude periferna velikosrpska teritorija pod nadzorom zatucanog pravoslavlja i neutralna zona pod stražom ruske imperije”, kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da je očigledno je da sa ovakvom političkom klasom naše društvo osuđeno da tavori, truli i luta.

„Ali, to onima kojima je stalo do civilizovane i samosvojne Crne Gore može biti samo još jedan krupan razlog da odlučno i jasno zastupaju politiku koja će spolja biti evroatlantska a iznutra državotvorna, pravedna, demokratska i socijalno stabilna. Samo takva politika može predstavljati alternativu patološkoj vezi DPS-a i DF/SNP-a i njihovom udruženom kreiranju demoralisanog i beznadežnog društva”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: