Problem za NATO agenti ANB koji sarađuju sa Rusijom i kriminalcima

“Sad zaista želimo da Crnoj Gori pomognemo da pređe dodatni put"
57 pregleda 0 komentar(a)
NATO, Foto: Reuters
NATO, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2014. 08:54h

Šefovi diplomatija članica NATO-a odlučili su da Crnoj Gori daju šansu da prije Samita 2016. godine dobije pozivnicu za NATO, ako najkasnije do kraja sljedeće godine ispuni obaveze koje je trebalo da ispuni do sada.

Jedan od ključnih zadataka crnogorskih vlasti u tom periodu biće reforma sektora bezbjednosti, jedine oblasti koju je generalni sekretar NATO-a Anders fog Rasmusen juče konkretno pomenuo.

“Sad zaista želimo da Crnoj Gori pomognemo da pređe dodatni put i jedno od područja na koja ćemo se naročito usredsrediti biće reforma sektora bezbjednosti”, rekao je Rasmusen nakon ministarskog sastanka u Briselu.

Formulacija reforma sektora bezbjednosti, prema informacijama “Vijesti” iz više diplomatskih izvora, znači, između ostalog, da ključni igrači NATO-a traže da se Vlada i premijer Milo Đukanović oslobode pripadnika tajnih službi za koje postoje podaci da sarađuju sa državama koje nijesu članice NATO-a, kao što je Rusija, kao i onih koji za sopstveni račun sarađuju sa kriminalnim krugovima.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: