Uslovi SDP za Bar: Nema prodaje "Marine", ispitati privatizacije

SDP će tražiti i kreditno zaduženje kod KFW banke za izradu kanalizacione mreže od 43 kilometra
12 komentar(a)
Bar, marina, Foto: Anto Baković
Bar, marina, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 25.06.2014. 16:19h

Odustanak od prodaje „Marine“ Bar, preispitivanje ugovora o privatizaciji ili prodaji „Primorke“, „Rumijatrans“ i „Izbora“, ali i privrženost evropskim i NATO integracijama, osnovni su principi na kojima je OO SDP Bar spreman da razgovara sa potencijalnim koalicionim partnerima, saopšteno je iz te partije

Pregovarački tim na čelu sa predsjednikom OO Mićom Orlandićem u narednom periodu će potencijalnim koalicionim partnerima predočiti da su principi za pragovore, između ostalih i vladavina prava - puna zakonitost i javnost u radu organa lokalne samouprave, oragana lokalne uprave, javnih preduzeća i drugih službi i “odgovorno i transparentno korišćenje i raspolaganje svim opštinskim resusrsima, sa neophodnom finansijskom konsolidacijom budžeta Opštine, sa realno utvrđenim prioritetima i redovnim izmirivanjem obaveza”.

“Ekonomska obnova i ravnomjeran razvoj Opštine, uz obavezu izdvajanja najmanje 10 odsto godišnje od ukupnog tekućeg budžeta Opštine za podsticanje razvoja privrede i poljoprivrede... Lokalne putne pravce Bar-Kamenički most-Vladimirske krute i Bar-Sutorman-Virpazar utvrditi i rekonstruisati kao puteve od regionalnog značaja. Izvršiti ustupanje hotela „Sidro“ Opštini Bar, tj. JP Sportsko-rekreativni centar, a sve u cilju razvoja sportskog turizma.

Ne vršiti ponovnu prodaju „Marine“ Bar, već je vratititi na upravljanje, korišćenje i održavanje Opštini Bar koja je i izgradila, kao objekat od lokalnog značaja. Izvršiti preispitivanje ugovora o privatizaciji ili prodaji „Primorke“, „Rumijatrans“ i „Izbora“ radi oživljavanja i početka rada ovih preduzeća ili poništavanja zaključenih ugovora“, neki su od principa SDP-a

SDP će tražiti i kreditno zaduženje kod KFW banke za izradu kanalizacione mreže od 43 kilometra u Polju, Bjelišima i Sutomoru od 13,5 miliona uz korišćenje donacije od 10 miliona za mrežu i izgradnju postrojenja za prečišćavanje u iznosu od 15,5 miliona.

Bonus video: