Krivokapić se sreo sa Belom: Crna Gora i Francuska stari prijatelji

Bel je dodao da je dobra saradnja između dva Parlamenta rezultirala snažnom podrškom koju francuski poslanici pružaju Crnoj Gori
3 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2014. 17:01h

Predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a i Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić boravi u zvaničnoj pośeti Republici Francuskoj, a tokom drugog dana posjete se sreo sa predsjednikom Senata Francuske, Žan Pjer Belom, predsjednicom Komisije za odbranu i vojne snage u Nacionalnoj skupštini Republike Francuske Patrisijom Adam, preddjednikom komisije za vanjske poslove i odbranu u Senatu Francuske Žan Lui Karerom i predsjednikom Grupe prijateljstva između Francuske i Crne Gore u Nacionalnoj skupštini Francuske Patrisom Verserom.

Kako se navodi u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta, na sastanku sa predsjednikom Belom Krivokapić se zahvalio na pažnji koju Republika Francuska kontinuirano ukazuje Crnoj Gori i apostrofirao da je za dodatno jačanje prijateljskih odnosa obostrano korisno da političku saradnju prati i ekonomska.

Predsjednik Bel je istakao da je Crna Gora obnovljena država koju Francuska dozivljava kao starog prijatelja.

Bel je dodao da je dobra saradnja između dva Parlamenta rezultirala snažnom podrškom koju francuski poslanici pružaju Crnoj Gori ne samo kroz frekventne pośete već i razmjene konkretnih iskustava. Posebno je istakao značaj aktivnosti koje predśednik Krivokapić ostvaruje kao lider Parlamentarne skupštine OEBS-a, u čemu uživa punu podršku Republike Francuske.

Krivokapić je imao sastanak sa francuskom delegacijom u PS OEBS-a na kojem je bilo riječi o predstojećem Godišnjem zasijedanju PS u Azerbejdžanu na kojem će biti dati novi doprinos deeskalaciji ukrajinske krize od strane poslanika kroz dijalog koji je iniciran zajedničkim sastankom delegacija Ukrajine i Ruske Federacije u Beču.

Kako se navodi, na sastanku je posebno istaknuto da je svojim aktivnostima u ovoj oblasti povećana vidljivost PS i povraćen njen ugled u okviru međunarodne zajednice.

Krivokapić je nakon sjednice komisije za vanjske poslove i odbranu u Senatu imao i kratak susret sa ministrom odbrane Francuske Žan L' Drijanom.

Galerija

Bonus video: