Pozitivna podsjeća: Glasali su nas da smijenimo DPS

“Te promjene smo obećali građanima i sada kada smo u prilici treba i da ih realizujemo"
49 komentar(a)
Evropsko lice Podgorice, Foto: Savo Prelević
Evropsko lice Podgorice, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2014. 06:56h

Pozitivna Crna Gora je ušla u predizbornu koaliciju sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) sa jasnim mandatom da izvrši promjene u Podgorici, a to znači smjenu aktuelne vlasti, izjavio je generalni sekretar Pozitivne Goran Tuponja. Pozitivna i SDP su osvojile pet odborničkih mandata u podgoričkom parlamentu, koji bi mogli biti presudni u formiranju buduće gradske vlasti.

“Te promjene smo obećali građanima i sada kada smo u prilici treba i da ih realizujemo. Jasno je da promjene podrazumijevaju da stranka koja je na vlasti, ne bude i dalje na vlasti. To su osnovi demokratije. Ako hoćete, i elementarna logika nalaže takav zaključak”, kazao je Tuponja.

On je pojasnio da je predizborna kampanja koalicije Evropsko lice Podgorice, koju čine SDP i Pozitivna, imala jasan opozicioni karakter. “Poruka koja je tada poslata je značila smjenu aktuelne lokalne vlasti i promjena načina upravljanja glavnim gradom. Pregovarački tim to treba da sprovede u djelo”, kazao je Tuponja.

Pozitivna i SDP su formirale pregovaračke timove koji treba da se dogovore o tekstu zajedničke platforme koja će biti ponuđena potencijalnim saveznicima u Podgorici. Dok su iz SDP-a najavili da će pregovarati sa DPS-om, kao strankom koja je osvojila najviše mandata, u Pozitivnoj su istakli da nema potrebe za pregovorima sa DPS-om.

Opširnije u štampanom izdanju