CGO: Radunović i Lazović krše Ustav, Đukanović da ih smijeni

U CGO-u ističu da se krši član 104 Ustava Crne Gore koji se odnosi na nespojivost funkcije
0 komentar(a)
Vlada, sjednica Vlade, Foto: Savo Prelević
Vlada, sjednica Vlade, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.06.2014. 14:27h

NVO Centar za građansko obrazovanje CGO saopštio je da ministar zdravlja Miodrag Radunović i potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović krše član Ustava koji se odnosi na nespojivost funkcije izbog toga su podnijeli premijeru Milu Đukanoviću dopunu inicijative za razrješenje dužnosti ovih članova Vlade.

U CGO-u ističu da se krši član 104 Ustava Crne Gore koji se odnosi na nespojivost funkcije: "Predsjednik Vlade i članovi Vlade ne mogu vršiti poslaničku i drugu javnu funkciju, niti profesionalno obavljati drugu djelatnost. “

"Predsjednik Vlade i članovi Vlade ne mogu vršiti poslaničku i drugu javnu funkciju, niti profesionalno obavljati drugu djelatnost. Uvidom u dokumentaciju Komisije za sprječavanje sukoba interesa, koja je u međuvremenu postavila imovinske kartone za ministra zdravlja Miodraga Radunovića i potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo i telekomunikacije Vujicu Lazović, utvrđeno je da i oni krše član 104 Ustava koji se odnosi na nespojivost funkcije", saopšteno je iz CGO-a.

Iz te NVO su dodali da Radunović pored ministarske funkcije ima staus profesora na Medicinskom fakultetu u Podogorici, dok Lazović osim rada u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije dodatnu naknadu ostvaruje i kao predavač na Ekonomskom fakultetu UCG.

CGO je tokom prošle nedjelje saopštio da šest ministara krši član Ustava koji se odnosi na nespojivost funkcije i to ministarka nauke Sanja Vlahović, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, ministar ekonomije Vladimir Kavarić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, ministar finansija Radoje Žugić, ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić i ministar kulture u ostavci, Branislav Mićunović.

Takođe, CGO je u isto vrijeme dostavio Inicijativu premijeru Milu Đukanoviću za razrješenje dužnosti ovih članova Vlade, a danas je CGO podnio Đukanoviću dopunu Inicijative sa pratećim dokazima za Radunovića i Lazovića.

Bonus video: