Mugoša: SDP preko mene želi da optuži DPS, na izborima su prošli kako treba

" U svom poslu, ja sam vjerovatno jedan od boljih, jer ne bih trajao skoro 25 godina. Bez prepotencije”, kazao je Mugoša
26 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.06.2014. 12:49h

Odlazeći gradonačelnik Miomir Mugoša poručio je da DPS ne može niko ucjenjivati oko formiranja vlasti u Glavnom gradu, istakavši da on za formiranje koalicije sa SDP-om ne može biti prepreka.

Komentarišući zahtjev SDP-a da se preispitaju sve dosadašnje Mugošine odluke, ukoliko DPS želi koaliciju sa njima, Mugoša je istakao da se nikad nije krio iza bilo koje partije ili institucije i da za svoj rad i potpis odgovara samo on.

“Neka izvole. Mada znam da je posebna aktivnost pojedinih državnih organa i anonimno i ne anonimno, i ne sve po propisima, usmjerena da pronađu nešto od tih aktivnosti kako bi imali tekstova za medije i stavili me u kontekst nekoga ko bi trebalo da odgovara”, kazao je Mugoša.

Ističući da će sa ponosom odgovarati za sve što je radio u Glavnom gradu, Mugoša je ocijenio da je sve što je napravljeno u Podgorici politika DPS-a i manjih koalicionih partnera.

“Među njima i SDP-a. Pitajte njih da li se odriču nečega što smo radili 10 godina u Glavnom gradu. Oni su bili manji koalicioni partner koji je dobio više kolača u novom vijeku. Krajem prošlog vijeka imali su šest (mandata), 2010. se nijesmo dogovorili, izašli su sami. I sad su izašli i prošli su kako treba. Ostavljam da oni između sebe razriješe pitanja u okviru te koalicije i nezavisnog odbornika i da se pitaju gdje su im, na povećani broj biračkog tijela u Podgorici, više od dva mandata”, kazao je Mugoša.

On je ocijenio da “svako ko gubi ima pravo da se ljuti, možda i lično na njega, jer je u izbornoj kampanji učestovovao kao nikada do sada i da je možda kriv za ovaj nikad bolji rezultat u Glavnom gradu”.

“...U odnosu na pet mandata, prije četiri godine... I Leo Mesi da ne igra četiri godine na travi, ne bi imao dobar rezultat. Evo, muči se i da postigne neki gol na šampionatu i ovi svi dobri igrači. U svom poslu, ja sam vjerovatno jedan od boljih, jer ne bih trajao skoro 25 godina. Bez prepotencije”, kazao je Mugoša.

Mugoša je istakao da ga iz SDP-a “sanjaju četiri godine i da preko njega žele direktno da optuže DPS”, ali da to ne mogu učiniti tokom pregovora.

Ističući da iz SDP pod parolom evropskih integracija zamjenju teze i u stvari žele da budu supstitut institucija, Mugoša je rekao da on ne učestvuje u pregovorima i da želi da se “to što prije završi”.

“Gle čuda, poslije 17 godina koalicione saradnje na državnom i 10 godina na lokalnom nivou, se sjetili da prave retrospektivu. Slobodno neka izvole. Sve ih čeka složeno i dokumentovano”, istakao je Mugoša.

Mugoša je istakao da je 25. jun, posljednji dan, kada bi trebalo da se organizuje konstitutivna sjednica novog sastava gradskog parlamenta, koji predlaže i bira novog predsjednika Skupštine, sekretara i gradonačelnika.

Bonus video: