Husein Kurtagić novi predsjednik SO Rožaje

Kurtagića je podržalo 20 od 32 prisutna odbornika BS, SDP i BDZ, dok su odbornici DPS bili protiv
106 pregleda 21 komentar(a)
Opština Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Opština Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.06.2014. 14:02h

Za novog predsjednika Skupštine Opštine Rožaje na današnjoj konstitutivnoj sjednici imenovan je Husein Kurtagić, predsjednik OO BS. Njega je podržalo 20 od 32 prisutna odbornika BS, SDP i BDZ, dok su odbornici DPS bili protiv.

Na lokalnom zasjedanju je podnijet i izvještaj Opštinske izborne komisije. Predsjednik Rafet Hajdarpašić je parlament obavjestio da u Rožajama pravo glasa ima 21 387 osoba, od čega je biračko pravo iskoristilo 14. 623 glasača.

BDZ je dobio 509 glasova, odnosno jedan mandat, SDP 1. 992 glasa i četiri odbornika, SNP 107 glasova, DPS 5. 002 glasa i 12 odborničkih mjesta, a BS 6. 844 glasa, odnosno 17 odbornika.

Na današnjem zasijedanju je formalizovana nova vlast u Rožajama koju će činiti BS i SDP koji su dogovorili postizbornu koaliciju.

Novi predsjednik Opštine će biti iz redova BS, a kao najozbiljniji kandidati se pominju crnogorski konzul u Frankfurtu Ervin Ibrahimović i Ejup Nurković. Kako pretendenata za tu funkciju ima još, a u BS danima ne uspijevaju da se dogovore, izvori bliski vrhu partije ističu da je moguće i iznenandjenje, odnosno da novi gradonačelnik bude osoba čije se ime trenutno ne pominje.

Bonus video: