Srbija i Crna Gora zajednički da konkurišu za fondove EU za izgradnju auto-puta

Obostrano je ocijenjeno da su odnosi dvije zemlje veoma dobri, ali da ima prostora za unaprjeđenje u oblasti ekonomske saradnje
6 komentar(a)
Igor Lukšić, Aleksandar Vučić, Foto: Srbija.gov.rs
Igor Lukšić, Aleksandar Vučić, Foto: Srbija.gov.rs
Ažurirano: 18.06.2014. 13:43h

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Igor Lukšić razgovarao je danas u Beogradu s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednicom Skupštine Majom Gojković o saradnji dvije zemlje u procesu evrointegracija, regionalnoj saradnji i unapređenju bilateralnih odnosa.

U razgovoru s Vučićem postignut je dogovor da Srbija i Crna Gora zajednički konkurišu za fondove Evropske unije za izgradnju auto-puta koji će spajati Srbiju i Crnu Goru, i rekonstrukciju željezničke pruge Beograd-Bar, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Obostrano je ocijenjeno da su odnosi dvije zemlje veoma dobri, ali da ima prostora za unaprjeđenje u oblasti ekonomske saradnje, navodi se u saopštenju.

Tema razgovora bila je i razmjena iskustava i uzajamna podrška u procesu evropskih integracija, kao i unaprjeđenje regionalne saradnje i jačanje povjerenja među zemljama jugoistočne Evrope.

Vučić je posebno zahvalio Vladi Crne Gore na pomoći prilikom poplava koje su nedavno pogodile Srbiju.

Na sastanku Lukšića s predsjednicom skupštine Majom Gojković ocijenjeno je da su odnosi Srbije i Crne Gore najbolji od uspostavljanja samostalnosti, ali da svakako ima prostora da dodatno ojačaju, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Lukšić je naglasio da odnose treba produbiti putem konkretnih kanala saradnje na pragmatičan način i ocijenio da parlamenti dvije zemlje imaju poseban značaj u tom procesu.

Gojkovićeva i Lukšić su se složili da dvije zemlje treba da nastave saradnju na svim poljima, posebno u oblastima ekonomije i evrointegracija, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: