Vlada: Dio izbornih zakona nije prioritet za ovu godinu

Za implementaciju ovih zakona potrebno je izdvojiti oko 1,4 miliona eura, bez poreza na dodatu vrijednost
103 pregleda 1 komentar(a)
Srđan Kusovac, Foto: Savo Prelević
Srđan Kusovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.06.2014. 13:11h

Vlada smatra da primjena Zakona o biračkom spisku i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika ne treba da bude prioritet u trošenju novca iz tekuće budžetske rezerve.

Za implementaciju ovih zakona potrebno je izdvojiti oko 1,4 miliona eura, bez poreza na dodatu vrijednost.

Šef Vladinog biroa za odnose sa javnošću Srđan Kusovac podsjetio je da je, na dnevnom redu poslednje sjednice Vlade, jedna od tačaka dnevnog reda bila Informacija o implementaciji Zakona o biračkom spisku i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Kusovac je agenciji MINA rekao da je ta tačka razmatrana, ali da je odlučivanje o njoj odgođeno i da je premijer Milo Đukanović kazao da ne smatra da prioritet u trošenju novca iz tekuće budžetske rezerve treba da bude implementacija ovih zakona.

Kusovac je podsjetio da o tome šta je prioritetno za izdvajanje novca iz tekuće budžetske rezerve odlučuje Vlada.

"Vlada je odlučila na 71. sjednici izjašnjavanje o ovoj tački dnevnog reda odgodi kako bi naknadno bilo razmotreno iz kojih sredstava podmiriti troškove implementacije ovih zakona odnosno kako bi bilo razmotreno da li bi sredstva mogla biti planirana u budžetu za 2015. godinu", rekao je Kusovac.

On je kazao i da je ministar finansija Radoje Žugić rekao u utorak, na sjednici Komisije za ekonomsku politiku i finansijski system, da bi Vladi bilo otežano da vodi fiskalnu politiku ukoliko bi tekuća budžetska rezerva bila trošena na traženi način.

Bonus video: