DPS traži vanredne izbore u Herceg Novom

U Novom je oformljen novi Klub odbornika SNP Herceg Novi, u koji će biti četiri odbornika koji ne podržavaju kandidaturu Gojkovića za predsjednika opštine Herceg-Novi
2 komentar(a)
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.06.2014. 14:09h

Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Herceg Novom zatražio je da predsjednica Skupštine opštine, Danijela Đurović sazove vanrednu sjednicu, u roku od sedam dana, radi skraćenje mandata odbornicima.

Razlog za sazivanje vanredne Skupštine je nemogućnost da bude izabran predsjednik opštine. To nije uređeno u tri pokušaja, zbog nesaglasnosti u odborničkom klubu Socijalističke narodne partije da Obrad Gojković bude na toj funkciji.

Kako prenosi Televizija Crne Gore, u DPS-u žele da spriječe štetne posljedice zbog nefunkcionisanja lokalne samouprave i da građanima omoguće da izaberu predstavnike koji će ih odgovorno zastupati u Skupštini i u izvršnoj vlasti.

Čelnici DPS-a su, na konferenciji za novinare, ukazali na sukobe u vladajućoj koaliciji koju, kako je ocijenjeno, zajedno jedino još drže lični,a ne interesi grada.

TV Crne Gore saznaje i da je oformljen novi Klub odbornika SNP Herceg Novi, u koji će biti četiri odbornika koji ne podržavaju kandidaturu Gojkovića za predsjednika opštine Herceg-Novi.

Bonus video: