SDP Budva: Ako DPS opstruira rad, mogući su vanredni izbori

Rađenović je rekao da su odnosi DPS i SDP primjer za cijelu Crnu Goru, ali isto tako najavljuje kadrovske promjene
127 pregleda 5 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.06.2014. 13:56h

Ukoliko vlast bude funkcionisala, kao što je to sada i u proteklom periodu, do vanrednih izbora neće doći. To je danas saopštio lider budvanskog SDP Mihailo Đurović, navodeći da ukoliko nova skupštinska većina, misleći na dva nezavisna odbornika koja su ušla u koaliciju sa DPS, bude korišćenja za donošenje nekih odluka koje su protivne stavovima socijaldemokrata, te se time opstruiraju rad , ta partija kao manji koalicioni partner tražiće prijevremene izbore.

Navodeći da stav koji je iznio potpredsjednik Opštine Ljubomir Filipović (SDP), je njegov lični, Đurović je složio da su prioriteti koje je dala Liberalna partija, kao uslov dalje koalicone saradnje sa DPS prihvatljivi i za tu partiju.

"To što su odbornici druge političke grupacije dali podršku vladajućoj koaliciji, samo po sebi može da indicira neku političku korupciju. Međutim, mi kroz djelovanje izvršnih organa vlasti u Budvi nijesmo osjetili pomake od strane koalicionog partnera DPS. Znači, u svim preduzećima, sekretarijatima i službama u kojima su rukovodeći ljudi iz Socijaldemokratske partije, posao obavljaju u punom kapacitetu“, kazao je Đurović

Uz naglaska da mu je lista prioriteta koju je dao LP bliska, Đurović je naglasio da će SDP istrajati i insistirati na realizaciji ključnih pojekta, te da će ocjenu o učešću u vlasti formirati na osnovu ispunjenja takvih uslova.

"Složićete se da ukoliko ne završimo garažu ispred postojećeg TQ centra i poslije niza godina ne izgradimo na Svetom Stefanu stazu Lungo mare da će ocjena ove izvršne vlasti biti loša. Složićemo se da ukoliko garažu u Rafailovićima ne stavimo u funkciju da će ocjena o nama biti da smo nesposobni“, kazao je on.

Prema njegovim riječima pitanje prijevremenih izbora je već testiramo na posljednjem skupštinskom zasijedanju, kada je SDP aktulenom odborničkom sazivu dala podršku.

"Složićete se da ukoliko ne završimo garažu ispred postojećeg TQ centra i poslije niza godina ne izgradimo na Svetom Stefanu stazu Lungo mare da će ocjena ove izvršne vlasti biti loša. Složićemo se da ukoliko garažu u Rafailovićima ne stavimo u funkciju da će ocjena o nama biti da smo nesposobni“

Gradonačelnik Rađenović ocjenjuje da su odnosi DPS i SDP primjer za cijelu Crnu Goru, ali isto tako najavljuje kadrovske promjene, kako bi opštinsku administraciju učinio efikasnijom.

"Odnosi sa SDP su temeljeni na ispravnim principima i primjer su dobrih odnosa na nivou Crne Gore jer nisu bili opterećeni nekim krupnim političkim pitanjima, već konkretno usmjereni na ono što je razvoj grada. Budući rad, mene kao predsjednika biće usmjeren na dobroj saradnji koju smo imali na toj bazičnoj koalicionoj saradnji sa SDP, kasnije sa LP. Proširenje saradnje možda nije završeno sa ovom listom, ali sigurno ni promil neće uticati na razvoj grada, na, do sada, utvrđene dobre odnose sa koalicionim partnerima. Sve vitalne teme koje su bitne za grad, ne želim da kandidujem parlamentu ako ne budu prije toga detaljno razmotrebne sa svim koalicionim partnerima", kazao je Rađenović.

On je najavio i efikansiju posvećenost, reorganizuji Opštine Budva u kadrovskom smilu kako bi se efikasnije posvetili svim zacrtanim projektima.

"Zato je u moj tim dobrodošao svako. U Opštini Budva svi treba da rasčistimo potrebu privrženosti javnom interesu, projektnim idejama, a da se, koliko god možemo trudimo da suzbijemo neke površinske političke benefite koje bi dobile nekim izjavama", kazao je Rađenović.

Bonus video: