Kalamperović: Krađama vlast dolazi do pet, deset odsto na izborima

On smatra da je mogućnost da SDP formira vlast u Glavnom gradu sa opozicijom krajnje zanemariva
79 pregleda 0 komentar(a)
Jusuf Kalamperović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jusuf Kalamperović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.06.2014. 15:26h

Predsjednik političkog Savjeta Socijaldemokratske partije, Jusuf Kalamperović, je kazao da se vlast zloupotrebljava kako bi se postigao bolji izborni rezultat i procijenio da se tako dolazi do pet ili deset odsto glasova na izborima.

"Ko s medom radi, prste liže. Ako ste na vlasti, naravno da ima i toga. Ali, hajde da uzmemo da je pet odsto. Da je pet odsto rezultat zloupotrebe. Međutim, mislim da postoje drugi, objektivni razlozi", naveo je Kalamperović komentarišući uspjehe DPS na izborima, kazavši da se niko nije mijenjao kao ta partija..

Kasnije, tokom interjvua za RTCG, Kalamperović ponovo kaže da ima zloupotreba.

"Uprošćeno je: kradu, podmićuju i tako dalje. Ima i toga. I ne tvrdim da nema. I ima toga u značajnom broju. Ali nije to razlog, hajde neka je to 5 odsto, hajde neka je 10 odsto", kazao je Kalamperović.

Kalamperović je bio ministar unutrašnjih poslova, dok je to ministarstvo imalo direktnu nadležnost nad policijom.

Socijaldemokratska partija će već naredne sedmice početi pregovore sa Demokratskom partijom socijalista o formiranju koalicione vlasti u Podgorici, kazao je Kalamperović, gostujući u emisiji „U centar".

On smatra da je mogućnost da SDP formira vlast u Glavnom gradu sa opozicijom krajnje zanemariva.

On je rekao da su pred SDP-om tri mogućnosti.

„Jedna je mogućnost, koju ćemo prvo probati da realizujemo, da razgovaramo sa Demokratskom partijom socijalista, sa Pozitivnom Crnom Gorom ukoliko oni budu željeli i prihvatili naše principe ili bez njih, dakle samostalno.

Mi smo imali koaliciju u izbornom procesu, ali ne znači da se našim odborničkim mandatima možemo raspolagati kako partija misli da je najbolje. Dakle, razgovaraćemo prvo sa Demokratskom partijom socijalista“, objasnio je Kalamperović..

On je kazao da je druga mogućnost da SDP ostane u opoziciji i to kao i do sada – nezavisni, bez koalicije sa bilo kim.

„Da ostanemo kao opoziciona partija u opštinskom parlamentu Podgorice“, rekao je funkcioner SDP-a.

Kalamperović je istakao da je koalicija sa ostalim političkim subjektima „najmanje vjerovatna“, te da on lično u nju ne vjeruje.

Bonus video: