Budvanska LP raskida sa DPS zbog sabotaže

Liberali su pozvali i kolege iz SDP u rješavanju problema oko garaže u Rafailovićima
7 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2014. 15:29h

Budvanski liberali uputili su otvoreno pismo premijeru i lideru DPS Milu Đukanoviću, lideru te partije u Budvi Boru Lazoviću i gradonačelniku Lazaru Rađenoviću, i obavijestili ih da će izaći iz koalicije u tom gradu, ukoliko u najkraćem roku ne budu realizovana četiri krucijalna koaliciona dogovora.

Liberalna partija zaključila je koalicioni sporazum sa DPS na lokalnim izborima 2012. i u parlamentu ima jednog odbornika.

Izlaskom LP, budvanski DPS, ne gubi vlast jer računa na SDP, sa kojim ima još dva mandata, ali za skupštinsku većinu ipak su im najpotrebnija dva nezavisna odbornika, sa kojima su nedavno zaključila koaliciju. Izlazak LP mogao bi eventualno za sobom da povuče SDP da učini isto, a DPS bi onda nedostajuća tri odbornika mogla da nadoknadi isključivo sa tri nezavisna, koji su napustili Pozitivnu Crnu Goru.

LP je u pismu navela da je prvi uslov dalje saradnje otvaranje garaže u Rafailovićima

LP je juče u pismu navela da je prvi uslov dalje saradnje otvaranje garaže u Rafailovićima, zatim raspisivanje tendera za gradnju staze Lungo mare na Svetom Stefanu, izgradnja garaže u centru grada, koju je ostala dužna da uradi kompanija „Trejd junik“, kao i zabilaznica oko Budve.

„Znajući našu trenutnu realnu snagu u lokalnom parlamentu, a ne bježeći i sakrivajuće se od odgovornosti prema građanima ukoliko ne realizujemo ovo u najkraćem mogućem roku mi ćemo biti primorani da raskinemo koaliciju jer ne vidimo svoje mjesto u takvoj vlasti. Mi smo sa najiskrenijim namjerama ušli u koaliciju sa DPS u Budvi na lokalnim i parlamentarnim izborima 2012, vjerujući Rađenoviću kao prvom čovjeku Opštine i čelnim ljudima vaše partije da će se predizborni program realizovati i samim tim bi trebalo da naša koalicija opravda povjerenje koje su nam dali građani Budve. Mi smo takoreći na polovini mandata a sve što smo obećali i predstavili kao predizborni program nije ispunjeno, te vas želimo otvoreno pitati ko i zašto sabotira realizaciju naših DPS-LP projekata za koje smo sigurni da ne koštaju puno i da se u kratkom intervalu mogu ostvariti, a sve isključivo u interesu građana“, naveo je predsjednik LP Blažo Rađenović.

Pismo čelnicima DPS potpisao je i odbornik LP Ante Petković. Rađenović je kazao da od početka mandata zastupaju zajednički stav da je garaža u Rafailovićima značajna investicija koju treba valorizovati i staviti u funkciju.

„Garaža bi bila veoma profitabilna u korist JP „Parking servis Budva“. To predezeće bi najviše trebalo da bude zainteresovano za njen rad, ali nije. Ako smatraju da je garaža neprofitabilna onda to preduzeće treba ugasiti“, kazao je Rađenović.

U pismu su istakli kako smatraju da i ostale projekte neko sabotira, posebno izgradnju zaobilaznice od Markovića do Lastve Grbaljske čije finansiranje je ponudila Vlada.

SDP može da pomogne i nama i stanovnicima u Rafailovićima

Liberali su pozvali i kolege iz SDP u rješavanju problema oko garaže u Rafailovićima.

“Saglasni smo potpuno sa stanovništvom iz Rafailovića i razumijemo probleme sa kojim se oni susreću i to na početku turističke sezone i svakako da insistiramo od početka da ta garaža mora da radi, te smo je iz tog razloga i uspjeli uvrsititi u dnevni red prošle skupštine na kojoj je većina pozitivno glasala. E sad se mi opravdano pitamo ko i za što je uticao i osporio da garaža dobije privremenu upotrebnu dozvolu kako bi se garaža privela namjeni. Da li se tu stvarno radi o 79m2 ili pak tu postoji i drugi problemi za koje mi ne znamo? Saglasni smo i u potpunosti podržavamo da se treba isplatiti svakom ko je tu posjedovao zemlju i na taj način ga obeštetiti. Pozivamo i kolege iz SDP-a da se uključe u rješavanje ovog problema jer moramo svi zajedno doprinijeti realizaciji svega što smo obećali građanim Budve”, kazao je Rađenović.

Odluka o zatvaranju garaže u tom primorskom mjestu donijeta je prošlog vikenda, jer nema upotrebnu dozvolu, i jer se jedna od porodica sa lokalnom upravom dogovara o isplati za izuzetih 79 metara kvadratnih.

Galerija

Bonus video: