Danilović: Prvo da se dogovore SDP i Pozitivna, Bogojević rekao da NATO nije uslov

"Tek kada usaglase jedinstveni tekst kroz njihov međusobni kompromis - mi ćemo se onda o tome odrediti"
68 pregleda 15 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.06.2014. 11:51h

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović kazao je da će DF odrediti prema platformi koalicije Evropsko lice Podgorice onda kada ona bude usaglašena.

Danilović je podsjetio da je nosilac liste te koalicije Dragan Bogojević kazao da NATO integracije neće biti uslov za formiranje lokalne vlasti u Podgorici.

Podgorički odbor SDP-a donio je sinoć jednoglasnu odluku da polazni principi opšteg karaktera, na kojima buduća lokalna vlast u Podgorici mora biti zasnovana budu: nepovredivost državno-pravnog statusa i prerogativa državnosti definisanih Ustavom Crne Gore, građanski karakter Crne Gore kao i proces evropskih i evroatlantskih integracija i na čelo pregovaračkog tiima postavio potpredsjednika Vlade Vujicu Lazovića. Ti principi će prethotno biti usaglašeni unutar koalicije.

"DF će biti obazriv prema tom pitanju s obzirom na činjenicu da su najavili da će koalicija Evropsko lice Podgorice pregovarati kroz jedinstveni nastup. Prvo da vidimo šta je od tih uslovno rečeno želja odnosno principa SDP-a prihvatljivo Pozitivnoj i da li će imati obavezu da se usaglase. Bilo bi sa naše strane prilično neobazrivo da komentarišemo nešto što tek treba da prođe makar još jedan filter, koliko ja razumijem, prije nego što postane zvanična ponuda bilo kome", kazao je Danilović za Portal Analitika.

On je naveo da se radi principa OO SDP.

"Tek kada usaglase jedinstveni tekst kroz njihov međusobni kompromis - mi ćemo se onda o tome odrediti", zaključio je Danilović.

Bonus video: