Uskoković u Ujedinjene Arapske Emirate, Mitrović u Skoplje

Uskoković je bio ministar ekonomije u vrijeme privatizacije Kombinata aluminijuma i Telekoma, a potom ambasador u Rimu
103 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2014. 07:09h

Bivši ministar ekonomije Darko Uskoković će do kraja ljeta biti imenovan za ambasadora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), i zamijeniti Aleksandra Erakovića u crnogorskoj ambasadi u Abu Dabiju, saznaju “Vijesti” iz diplomatskih krugova.

Uskoković će Erakovića naslijediti u diplomatskom predstavništvu koje je prije tri godine vlada otvorila kako bi privukla investitore iz te zalivske zemlje.

Uskoković, koji je angažovan na mjestu predsjednika borda direktora Montenegro bonusa, bio je ministar ekonomije u dva mandata, i jedan od aktera privatizacije KAP i Telekoma.

Uskoković je tokom karijere dva mandata proveo i kao ambasador državne zajednice SCG, a potom i Crne Gore u Rimu.

Osim novog predstavnika u UAE, Ministarstvo vanjskih poslova će narednih nedjelja imenovati i nove ambasadore u Rimu, Njujorku, Skoplju i Sarajevu.

Vlada će predložiti predsjednika Unije poslodavaca Predraga Mitrovića za novog ambasadora u Skoplju, umjesto Dušana Mrdovića.

Bivši ambasador Crne Gore u Vatikanu Antun Sbutega zamijeniće aktuelnog ambasadora u Rimu Vojina Vlahovića.

Vlahović je krajem prošle godine tri nedjelje bio angažovan kao izvršni direktor Montenegro airlinesa, nakon čega se vratio u Rim. Vlahović je tvrdio da je u državnoj aviokompaniji boravio samo tri dana i da nije istovremeno primao dvije plate.

Generalni direktor u MVPEI, dugogodišnji diplomata Željko Perović zamijeniće, takođe, iskusnog kolegu, Milorada Šćepanovića u ambasadi pri UN u Njujorku.

Planirano je i da otpravnik poslova u Beogradu Milan Lakić bude imenovan za ambasador u BiH, umjesto Dragana Đurovića.

Bonus video: