MANS dostavio Ustavnom sudu žalbe na odluke DIK-a

Ovim se nastavlja pravni postupak koji je započet kada je MANS u ime tri političke partije Izbornoj komisiji Glavnog grada podnio preko 2.500 prigovora sa izbornim nepravilnostima
0 komentar(a)
MANS žalbe, Foto: MANS
MANS žalbe, Foto: MANS
Ažurirano: 10.06.2014. 14:26h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) je danas Ustavnom sudu Crne Gore dostavila novih 49 žalbi na do sada dostavljene odluke Državne izborne komisije (DIK) da u potpunosti odbaci prigovore sa nepravilnostima koje su posmatrači MANS-a zabilježili na lokalnim izborima u Podgorici održanim 25. maja ove godine.

Ovim se nastavlja pravni postupak koji je započet kada je MANS u ime tri političke partije Izbornoj komisiji Glavnog grada podnio preko 2.500 prigovora sa izbornim nepravilnostima koje su registrovane na biralištima u Podgorici.

Prvi set žalbi na odluke DIK-a i podgoričke izborne komisije MANS je podnio juče i brojao je 148 žalbi, a u toku sjutrašnjeg dana mogu se očekivati prve odluke Ustavnog suda po ovom pitanju.

Odluke po prvom setu žalbi koje je MANS podnio će biti donijete na posebnoj sjednici, koja, prema informacijama ove NVO, još uvijek nije zakazana.

MANS je od Ustavnog suda zatražio da prisustvuje pomenutoj sjednici, ali i svakoj narednoj na kojoj se budu razmatrali prigovori koje su podnijeli, pozivajući se na načelo javnosti iz Zakona o Ustavnom sudu, koje propisuje da je rad ove institucije javan, saopšteno je iz ove NVO.

MANS trenutno radi i na kompletiranju finalnog izvještaja o lokalnim izborima, koji će uskoro biti predstavljen.

Bonus video: