SNP: Rano za komentar da će SDP sa DPS; Front: Platforma problem za DPS

"Mi smo jasno saopštili naš stav da smo spremni za razgovore sa svim partijama izuzev sa DPS-om", kazao je Kaluđerović
2 komentar(a)
Velizar Kaluđerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Velizar Kaluđerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.06.2014. 08:38h

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Velizar Kaluđerović kazao je da je još uvijek rano za komentare o eventualnom dogovoru između socijaldemokrata i DPS-a.

Lider SDP-a Ranko Krivokapić kazao je da ta partija priprema platformu za pregovore koju će prvo ponuditi Demokratskoj partiji socjalista (DPS), a ako ne bude dogovora sa njom, razgovaraće sa drugim političkim subjektima.

Kaluđerović je "Vijestima" saopštio da je SNP svoj stav o formiranju koalicije odavno jasno iznio, i da su u toj partiji spremni za razgovor sa svim partijama izuzev vladajuće.

Kaluđerović je ponovio i da njegova partija neće nikoga uslovljavati prije pregovora.

"Mi smo jasno saopštili naš stav da smo spremni za razgovore sa svim partijama izuzev sa DPS-om, bez prethodnih uslovljavanja u cilju konstituisanja demokratske vlasti", rekao je Kaluđerović.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Goran Danilović kazao je da sa radoznalošću očekuje da vidi konačnu verziju platforme.

"U kojoj će biti dominantna vladavina prava, što je za DF i za opoziciju prvo slovo azbuke, a za DPS, potpuno sam siguran, neprevaziđen problem, ali sačekajmo", rekao je Danilović za Antenu M.

Bonus video: