MANS prati i ponovljene izbore

Ponovljeni izbori se organizuju i za tri biračka mjesta u Opštini Danilovgrad i to broj 32 - Lazine, broj devet - Gostilje i broj 19 - Kujava
0 komentar(a)
Podgorica izbori, Foto: Luka Zeković
Podgorica izbori, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.06.2014. 18:02h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pratiće ponovljene izbore u Podgorici i Danilovgradu, a sve eventualne utvrđene nepravilnosti biće dokumentovane i nakon izbora prijavljenje nadležnim izbornim komisijima, saopšteno je iz te nevladine organizacije (NVO).

“MANS će, uz podršku svojih posmatrača, pratiti i ponovljene izbore u Podgorici i opštini Danilovgrad koji su zakazani za 8. jun", kaže se u saopštenju

Navodi se da će, na šest biračkih mjesta, MANS imati ukupno 13 posmatrača, a osim toga podršku će imati i od mobilne ekipe.

Iz MANS-a su podsjetili da će ponovljeni izbori biti održani na biračkim mjestima broj 117 i 117-A u osnovnoj školi "29 novembar", Dinoša za gradsku opštinu Tuzi i na biračkom mjestu broj 32 u školi "Đoko Prelević" na Ublima.

Ponovljeni izbori se organizuju i za tri biračka mjesta u Opštini Danilovgrad i to broj 32 - Lazine, broj devet - Gostilje i broj 19 - Kujava.

“Kao i tokom izbora održanih 25. maja, posmatrači MANS-a će pratiti kompletan izborni proces, počev od pripreme biračkih mjesta i materijala, pa sve do završetka glasanja i utvrđivanja izbornog rezultata”, saopšteno je iz te NVO.

Oni su naveli da će u nedjelju telefoni MANS-a za prijavu korupcije, 020 266 326 i 069 446 094, biti na raspolaganju građanima koji budu imali informacije o izbornim nepravilnostima, a to će moći uraditi i preko sigurne online platforme www.prijavikorupciju.me

“Sve utvrđene nepravilnosti biće dokumentovane i nakon izbora prijavljenje nadležnim izbornim komisijima u skladu sa zakonom. MANS će tokom dana informisati medije o radu posmatrača na biračkim mjestima i eventualnim nepravilnostima”, navodi se u saopštenju.

MANS je apelovao na sve učesnike izbornog procesa da ponovljeni izbori proteknu uz puno poštovanje zakonskih procedura, ali i javnog reda i mira.

“Posebno apelujemo na biračke odbore na tim biračkim mjestima, ali i na aktiviste svih političkih partija, da posmatračima MANS u nedjelju omoguće nesmetano praćenje izbornog procesa i ne dozvole da se ponovi maltertiranje naših ljudi poput onog koje su doživjeli tokom prethodnih izbora”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: