Bliži se istraga

Danilović: I SDP sada manje vjeruje u fer izbore

Danilović je podvukao da će ukoliko se odluče da pokrenu inicijativu za parlamentarnu istragu u DF-u to učiniti bez obzira na stavove drugih partija
23 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.02.2019. 14:07h

Šef poslaničkog kluba DF-a Goran Danilović kazao je da je dovoljno parlamentarnih partija zainteresovano za pokretanje parlamentarne istrage povodom neregularnosti na lokalnim izborima.

Danilović je rekao da je na Kolegijumu predsjednika Skupštine od šefova poslaničkih klubova tražio da se izjasne o toj inicijativi i da je šef parlamenta Ranko Krivokapić pokazao zainteresovanost i rekao da je u ovom trenutku za SDP povjerenje u izborni proces manje nego nakon prethodnih izbora.

"Poslovično, DPS se nije izjašnjavao, ali je SDP, citiraći gospodina Krivokapića, rekao da prikupljaju rezultate i da je što se njih tiče nesumnjivo nakon ovih izbora povjerenje u izbore manje nego nakon prošlih " rekao je Danilović za "Vijesti" i dodao da je njegov zahtjev na Kolegijumu bio informativne prirode, odnosno da li partije vjeruju da ima prostora da se napravi parlamentarna istraga.

On je precizirao da formiranje anketnog odbora zavisi od dogovora kada je najbolji trenutak za pokretanje tog tijela.

"Shvatio sam da je tu samo sprono da li on treba da radi u nekom ljetnjem periodu reda radi, ili ga treba formirati sa namjerom da svoj posao okonča na jesen i donese vrlo kvalitetne i adekvatne zaključke", rekao je Danilović.

Šef poslaničkog kluba DF-a podvukao je da će ukoliko se odluče da pokrenu inicijativu za parlamentarnu istragu u DF-u to učiniti bez obzira na stavove drugih partija.

"Ali je definitivno da i drugi u dovoljnom broju parlamentarne većine smatraju da je neupitno na ovim izborima dodatno unazađeno povjerenje u izborni proces", zaključio je on.