DF Danilovgrad: Važno da svi građani budu obaviješteni o izborima u nedjelju

U DF-u, očekuju da se njihovi birači "odbrane od pritisaka svake vrste koje, prije svega, na njih vrši DPS"
89 pregleda 0 komentar(a)
Tribina DF, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Tribina DF, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 05.06.2014. 14:22h

Opozicija ima šansu da na ponovljenim izborima osvoji većinu mandata u Danilovgradu, ukoliko svi njeni birači izađu na izbore i ako opozicine stranke pokažu mudrost, ocijenio je nosilac liste Demokratskog fronta (DF) u toj opštini, Željko Savović.

Danilovgradska izborna komisija odlučila je da se na tri biračka mjesta ponove izbori, na osnovu prigovora Socijalističke narodne partije (SNP). Na izborima, 25. maja, Demokratska partija socijalista (DPS) i Liberalna partija osvojile su 17 mandata, DF, SNP četiri, a koalicija Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne Crne Gore tri mandata.

Savović je naglasio da je veoma važno da svi birači budu obaviješteni o izborima koji se u nedjelju ponovo održavaju na biračkm mjestima broj devet, 19 i 32.

On je podsjetio da je Ustavni sud odbio neosnovanu žalbu Demokratske partije socijalista na odlku o ponavljanju izbora na ta tri biračka mjesta, i da se izbori održavaju samo nekoliko dana poslije toga.

"Tako da postoji vjerovatnoća da jedan broj birača neće znati da ima izbora, jer su tu uglavnom seoska domaćinstva i ljudi su zauzeti svojim poslovima", kazao je Savović agenciji MINA.

Opozicija ima šansu

On je rekao da će se iz DF-a potruditi da obiđu sve svoje birače i obavijeste ih o datumu održavanja ponovljenih izbora.

"Opozicija na ponovljenim izborima ima šansu da u Danilovgradu osvoji većinu u broju mandata, jer smo u broju glasova i na prethodnom glasanju imala 350 glasova više nego DPS. Međutim, po Dontu, mi smo imali 16 mandata zbog preraspodjele glasova", naglasio je Savović.

On je rekao da očekuje da opozicija ovog puta pokaže mudrost.

"A obaveza naših glasača je da izađu na izbore, jer bi mali pad u našem biračkom tijelu značio problem u broju mandata. Pozivamo i one koji su apstinirali, a koji žele promjene i vjeruju da ih mi možemo donijeti, da izađu na izbore i glasaju za DF", poručio je Savović.

U DF-u, kako je naveo, očekuju da se njihovi birači "odbrane od pritisaka svake vrste koje, prije svega, na njih vrši DPS".

Prema njegovim riječima, preduslov za pobjedu opozicje na izborima u Danilovgradu je da DF zadrži broj svojih glasača ili da ga uveća za deset do 15 glasova.

"Kao i da naši budući partneri iz opozicije ciljnu grupu ne traže među našim glasačima, nego među apstinentima", kazao je Savović.

Prema njegovim riječima, preduslov za pobjedu opozicje na izborima u Danilovgradu je da DF zadrži broj svojih glasača ili da ga uveća za deset do 15 glasova.

"Na nama je da se odbranimo od svake vrste nepristojnih i nečasnih ponuda, a na našim biračima da izađu na izbore i da glasaju za nas. Očekujemo i mudrost od koalicije SDP-a i Pozitivne s jedne, i SNP-a s druge strane", zaključio je Savović.

Bonus video: