DPS: Slavićemo u Danilovgradu

"Na taj način biće potvrđena naša već ostvarena pobjeda od 25. maja i osvojenih 17 mandata Demokratske partije socijalista koji znače apsolutnu vlast u Danilovgradu"
283 pregleda 6 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 05.06.2014. 12:32h

Na ponovljenim izborima na tri biračka mjesta u Danilovgradu, ostvarićemo sigurnu i ubjedljivu pobjedu, poručio je Miodrag Đurović, predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Danilovgradu.

"Na taj način biće potvrđena naša već ostvarena pobjeda od 25. maja i osvojenih 17 mandata Demokratske partije socijalista koji znače apsolutnu vlast u Danilovgradu.

Pašće u vodu do sada u ovim krajevima nezabilježeni pokušaji opozicije da, nakon slobodno izražene volje građana, pokušaju oduzeti mandat Demokratskoj partiji socijalista. Kao što smo mi bili skromni u našoj velikoj pobjedi, tako smo očekivali da opozicija bude dostojanstvena u porazu. To se nažalost nije dogodilo, a svoju agoniju opozicija nastavlja nedemokratskim pokušajima da dogovori zaokruživanje listića, kako bi tobože u nekom rasporedu glasova uzeli nama jedan mandat. Ali od toga nema ništa, njihove nade će se izjaloviti, a oni će još dublje potonuti", poručio je Đurović.

On navodi da su "postizborne mahinacije opozicije" doprinijele porastu entuzijazma kod glasača DPS.

"Na sva tri biračka mjesta: Gostilje, Kujava i Lazine br.32, povećaćemo broj glasova i ostvariti potpunu i apsolutnu pobjedu. Ovo će biti još jedan siguran korak naprijed u političkoj stabilnosti i razvoju Danilovgrada", navodi Đurović.

Vuletić: Slobodno kao i do sada

Demokratska partija socijalista (DPS) će, na ponovljenim izborima na tri biračka mjesta u danilovgradskoj opštini, poboljšati rezultat i time omogućiti da se poštuje volja birača, poručio je poslanik te stranke, Milorad Vletić.Danilovgradska izborna komisija odlučila je da se na tri biračka mjesta ponove izbori, na osnovu prigovora Socijalističke narodne partije (SNP). Vuletić je agenciji MNA kazao da je DPS, na prethodnom glasanju, sam osvojio vlast u Danilovgradu, uz podršku Liberalne partije.„Mislim da ćemo ovog puta samo pojačati rezultat na biračkim mjestima Kujava, Kosov lug i Gostilje, i na taj način doprinjeti da se ne obezvrijedi volja birača iskazana na izborima koji su održani prije desetak dana“, rekao je Vuletić.On smatra da će DPS na svakom od ta tri biračka mjesta povećati broj glasova jer je, kako je naveo, teško u pet – šest dana promijeniti volju birača.„A i građani opštine Danilovgrad su dovoljno edukovani i znaju da cijene bolje servisranje njihovih potreba i bolju bdućnost za mlade generacije, a to im već 15 godina, prje svega, omogućava DPS, ponekad i sa partnerima koji čine vladajuću koaliciju“, naveo je Vuletić.On je poručio da će DPS u nedjelju pobijediti na ta tri biračka mjesta.„I, nadam se, konačno uvažiti nespornu volj birača sa područja naše opštine koji su se i ranije izjasnili za DPS i dali nam bezrezervnu podršku da i u narednom četvorogodišnjem mandatu vršimo vlast“, dodao je Vuletić.On je naglasio da DPS ne nteresuju „kalkulacije kojima opozicione partije i koalicije pokušavaj da obmanu građane“.„Oni mogu kalkulisati sa svojim mandatima između sebe, ali definitivno to ništa ne znači kada je u pitanju DPS i naše pristalice“, kazao je Vuletić. On je poručio biračima DPS-a da slobodno izraze svoju volju, kao što su to uvijek do sada radili.„I da se ne osvrću na dezinformacije koje često imaju priliku da pročitaju u pojedinim štampanim medijima“, dodao je Vuletić.Na izborima održanim 25. maja, DPS i LP osvojili su 17 mandata, Demokratski front devet, SNP četiri a koalicija Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore tri mandata.

Bonus video: