DPS sve manje računa na SDP-PCG: Prijete nikšićkim scenariom

Prema riječima nosioca liste DF-a Aleksandra Dožića, u Kolašinu se DPS ne može domoći vlasti po „nikšićkom scenariu“
20 komentar(a)
Srećko Medenica, Foto: Dragana Šćepanović
Srećko Medenica, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 05.06.2014. 09:04h

U kolašinskoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS) sve manje računaju na mogućnost da od kolacije „Za evropsko lice Kolašina“ dobiju dva odbornika, koja su im neophodna da bi, uz tri odbornika sadašnjeg koalicionog partnera Grupe Građana (GG), formirali vlast.

To je „Vijestima“ nezvanično kazao jedan od lokalnih funkcionera DPS-a.

Prema njegovim riječima, lokalni DPS će u narednom periodu nastojati na sve načine da iz redova Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratskog fronta (DF) privuče na svoju stranu „nedostajuće“ odbornike.

„Plan je da dok se čeka da koalicija Socijaldemokratske partije i Pozitivne počne zvanično pregovre, dva odbornika iz redova DF-a i SNP-a budu već 'odabrana'. Iako nije bilo zvaničnih izjava iz te koalicije, sve je jasnije da oni neće prihvatiti ni pod kojim uslovima da budu u koaliciji sa GG. Zbog toga je jedno od rješenja da saveznike potražimo na drugoj strani", kaže funkcioner DPS-a.

U DF-u i SNP-u kažu da su čuli slične informacije, ali da je trud DPS uzaludan. Prema riječima nosioca liste DF-a Aleksandra Dožića, u Kolašinu se DPS ne može domoći vlasti po „nikšićkom scenariu“.

„Ljudi sa naše liste nijesu na prodaju. Ovdje niko ne može biti toliko 'lud' da izdа volju grаđаnа, jer je Kolаšin specifičаn grаd, mаlo mjesto gdje svаko poznаje svаkog. To je očajnički pokušaj i 'nаučnа fаntаstikа' DPS-a", tvrdi Dožić.

Prema riječima nosioca liste SNP–a Đura Miloševića, kalukulacije DPS-a su uvredljive. U redovima SNP nema nikog ko bi toj partiji omogućio još jedan mandat, smatra on.

DPS će, prema nezvaničnim informacijama, kolegama iz ostalih partija, kao krajnje rješenje ponuditi još jedan model formiranja vlasti, ukoliko ništa drugo ne uspije.

„Radi se o tome da se ponudi model, koji bi podrazumijevao učešće svih pet izbornih lista u vlasti“- objašnjava sagovornik „Vijesti“.