Ivanović ispituje prijavu, Golubović: Šćekić ništa ne radi

Golubović je naveo da novo rukovodstvo, od kada je preuzelo vlast, “ništa ne radi već kleveće, podmeće i širi neistine o prethodnoj vlasti"
72 pregleda 16 komentar(a)
Vuka Golubović, Berane izbori, Foto: Boris Pejović
Vuka Golubović, Berane izbori, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.06.2014. 14:14h

Bivši predsjednik Opštine Berane Vuka Golubović kazao je da će sve optužbe iznijete na njegov račun, aktuelni gradonačelnik Dragoslav Šćekić morati da dokaže na sudu i “da potom snosi krivičnu odgovornost”.

Šćekić se obratio pismom vrhovnom državnom tužilaštvu, odnosno Specijalnom tužiocu za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, tražeći odgovor na pitanje da li je i šta preduzeto u vezi sa krivičnim prijavama koje je Opština Berane podnijela prije nešto više od mjesec protiv bivših opštinskih rukovodilaca.

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Đurđina Ivanović kazala je da se navodi iz Berana ispituju.

Ona je za Radio Antena M da će na pisani zahtjev odgovoriti pismeno.

“Mi ispitujemo navode, preduzimamo standardne radnje po prijavi, to je sve što mogu da kažem za javnost”, istakla je ona.

Ivanović je kazala da je prijava nedavno podnijeta te da će javnost kada bude imalo novih informacija, o tome biti obaviještena.

Sa druge strane Šćekić pita kada će to biti.

“Ako je još rano sad nakon mjesec i po kad nije rano? Treba li da čekamo pet, šest godina da dobijemo povratnu informaciju iz tužilaštva u vezi sa našim prijavama”, upitao je on.

Šćekić je podnio krivične prijave protiv odgovornih lica za zloupotrebe službenog položaja i nesavjestan rad u službi protiv Golubovića, direktora Agencije za investicije i razvoj Berana Milana Golubovića i povezanih lica, kao i protiv bivše direktorice Dnevnog centra za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju Marijane Drakić.

Golubović je naveo da novo rukovodstvo, od kada je preuzelo vlast, “ništa ne radi već kleveće, podmeće i širi neistine o prethodnoj vlasti u prvom redu o meni, mome bratu i direktorici novosagrađenog Centra“.

On je kazao i da je vlast "sklepana" nakon upada u stambene objekte nacionalnih manjina, fizičkih napada, i povika "Ubij, zakolji", iako nijedan medij to nije zabilježio u izbornoj noći, a nije podnijeta niti jedna prijava zbog navodnih napada, o kojima se saznalo samo iz saopštenja Demokratske partije socijalista.

“To što su u ovom period pokušali da rade bilo je neznaveno, protivzakonito i neumjesno, izuzev preuzimanja projekata koje smo mi započeli ili završili. Protvzakonito su donijeli Odluku o novoj lokaciji za privremeno odlaganje smeća, protivzakonito odlažu smeće na obalama Lima kod Buvlje pjace i na svega stotinak metara od Gimnazije, Bolnice i zgrade Crvenog krsta. To smeće potom pale, zatrpavaju ili guraju u Lim. Isto rade i u krugu Fabrike celuloze i papira... Ovoj, izuzev u siledžijstvu, ničim dokazanoj družini, smetaju ogromni rezultati koje je u prethodnom periodu ostvarila vlast koju je činila DPS i SDP”, kazao je Golubović.

On je opširno naveo, po njemu, mnogobrojne uspjehe prethodne vlasti najavio da će sve optužbe Šćekić morati da dokaže na sudu.

“Njemu i njegovoj družini mogu da poručim da sve što sam ja i moja porodica u životu radili radili smo časno i pošteno, a o tome kako je časno i pošteno radio gospodin Dragoslav Dado Šćekić i njegova porodica i radi ,neka građani sami sude. Ja se time ne želim baviti. Ne vrši se tako vlast, gospodine Šćekiću. Treba zasukati rukave i raditi kao što smo mi radili i za vrijeme poplava i ogromnih sniježnih padavina i za vrijeme požara, i prije i poslije toga. Nije vršenje vlasti samo pozapošljavati svoje srodnike, partijeske drugove i članove njihovih porodica bez obzira da li umiju da rade ili ne i imaju li ili ne kvalifikacije predviđene zakonom”, naveo je Golubović.

On je Šćekića pitao s kakvim pravom napada njegove saradnike, pa i Dakić.

“Zaboravljate da je to jedna časna građanka našega grada, mlada, obrazovana i veoma aktivna, da je prije nego što je postavljena za vd direktora Centra, kao nezaposlena godinu i po dana radila volonterski i putem donacija u potpunosti opremila namještajem i senzornom sobom novoizgrađeni dom koji može služiti za ponos nama i našem gradu. Imao bih još bezbroj pitanja da vam postavim pitanja o kojima sada ćute vama poslužni tzv. nezavisni mediji i neke NVO, da ih sada ne pominjem”, saopštio je Golubović .

Bonus video: