Krivokapić čestitao građanima 3. jun

"To je dan pobjede građanske, slobodne i evroatlantske Crne Gore utemeljene na vladavini prava, čojske Crne Gore koja čuva sve svoje građana, kao i druge od sebe"
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.06.2014. 15:36h

Donošenjem Deklaracije o nezavisnosti Crne Gore stupila je na snagu volja njenih građana da žive u nezavisnoj, građanskoj i evroatlantskoj državi, poručio je predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić.

On je u proglasu povodom 3. juna, dana kada je 2006. godine proglašena nezavisnost Crne Gore, uputio čestitku građanima.

"Trenutkom proglašenja nezavisnosti, Crna Gora je vraćena na međunarodnu scenu kao nezavisna i suverena država uz puni međunarodno-pravni subjektivitet. Pobjedila je pravda koju smo čekali 88 godina", kazao je Krivokapić.

Time su, kako je naveo, stvoreni temelji za donošenjem novog građanskog Ustava moderne Crne Gore »i za vazda ucrtan njen evro-atlantski put«.

"Poslije istorijskog 'da' koje smo rekli za Crnu Goru koju volimo, lovorovog vijenca koji je obgrlio 2006. godine zlatna slova crnogorske istorije, 3. juna je utkan potpis u vječni plamen slobode, ljubavi i postojanja naše države", naveo je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, građani su odlučili srcem i perom, a Skupština Crne Gore ovjekovječila odlukom.

"To je dan pobjede građanske, slobodne i evroatlantske Crne Gore utemeljene na vladavini prava, čojske Crne Gore koja čuva sve svoje građana, kao i druge od sebe. Srećne vam pobjede Crne Gore", zaključuje se u proglasu Krivokapića.

Bonus video: