Šukla: Crna Gora ima podršku Španije u procesu integracija

Šukla je ocijenio da su rezultati Crne Gore na evro-atlanskom putu jasno vidljivi svima
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Žordi Šukla, Foto: Skupstina.me
Ranko Krivokapić, Žordi Šukla, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 03.06.2014. 14:03h

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić sastao se sa u Podgorici sa Žordijem Šuklom poslanikom u španskom Parlamentu i predsjednikom Saveza Liberala i Demokrata u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Tokom susreta, kako je saopšteno iz kabineta Krivokapića, je ocijenjeno da Skupština Crna Gora ima dobre odnose sa španskim Kongresom, kao i intenzivnu saradnju sa Parlamentarnom skupštinom Savjeta Evrope.

"Krivokapić se zahvalio Šukli na njegovoj inicijativi u Parlamentu Kraljevine Španije od 28. aprila 2014. koja je rezultirala jednoglasnim usvajanjem Rezolucije kojom se poziva španska Vlada da podrži pristupanje, u svojstvu punopravnog člana, Crne Gore u NATO, na samitu u Velsu. Krivokapić je istakao da je Rezolucija rezultat obostranog prijateljstva i saradnje koju treba i dalje produbljivati", dodaje se u saopštenju.

Šukla je ocijenio da su rezultati Crne Gore na evro-atlanskom putu jasno vidljivi svima, te da smo i dalje prepoznati kao lider u regionu po pitanju reforme i integracionog procesa.

"Španski Parlament će davati snažnu podršku Vašoj državi na njenom putu u EU i NATO", poručio je Šukla.

Bonus video: