Nesterenko: Broj turista iz Rusije u Crnu Goru biće smanjen

Mandić je, izrazio očekivanje da će "i pored lošeg odnosa Vlade Crne Gore, ruske kompanije učestvovati u svim poslovima, jer su građanima neophodne investicije"
173 pregleda 38 komentar(a)
Andrija Mandić, Andrej Nesterenko, Foto: Nova
Andrija Mandić, Andrej Nesterenko, Foto: Nova
Ažurirano: 02.06.2014. 13:55h

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Andrejem Nesterenkom, a tema razgovora bile su aktuelne teme, sa akcentom na odnose između Crne Gore i Rusije.

Kako je saopšteno iz Nove, Mandić je Nesterenka upoznao sa dešavanjima u vezi sa lokalnim izborima u Crnoj Gori i naglasio da se radilo "o još jednom problematičnom izbornom procesu u kome je DPS ponovo sistematski zloupotrebljavao državne resurse i pritiscima i ucjenama pokušavao da mijenja volju građana".

Nesterenko je, kako je saopšteno, čestitao odličan izborni rezultat Demokratskom frontu i Novoj srpskoj demokratiji.

"Mandić je podsjetio na bratske istorijske veze između Crne Gore i Rusije i ukazao na pogrešnu i štetnu politiku koju Vlada Crne Gore vodi prema Ruskoj Federaciji. Predsjednik Nove je podsjetio da su ruski građani uložili više milijardi eura u ekonomiju Crne Gore, kao i da su ruski preduzetnici često bili izvarani od strane Vlade CG i da za njih nijesu važili isti uslovi u dobijanju poslova kao za neke koji su bliski vrhu režima".

"Takva neodgovorna politika Vlade, između ostalog vodi i smanjenju naše turističke ponude, jer postoji opravdan strah da će ove godine biti mnogo manje turista iz Rusije, a poznato je da čitav preduzetnički sektor dominantno živi od Rusa, koji su se pokazali kao najbolji potrošači", rekao je Mandić.

Nesterenko je kazao da će, prema informacijama kojima raspolaže ambasada Rusije, broj ruskih turista u Crnoj Gori biti smanjen, navodi se u saopštenju.

Mandić je, kako se dodaje, izrazio očekivanje da će i pored lošeg odnosa Vlade Crne Gore, ruske kompanije učestvovati u svim poslovima, jer su građanima neophodne investicije.

"Predstavnici Nove su ruskom ambasadoru čestitali konstituisanje novog ekonomskog evroazijskog saveza, kao i uspješan poslovni aranžman između Rusije i Kine, i izrazili očekivanje da će se intenzivirati radovi na projektima kakav je Južni tok", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: